Ostře sledovaný Rh faktor v těhotenství. Proč na něm tak záleží? Budete se divit

Jana 24. 3. 2017 11:56
Je vidět, že autor problematice vůbec nerozumí. Na straně 2 a na straně 3 máte faktické chyby, dál jsem už ani nečetla:
"..pak se v těch nejhorších případech červené krvinky matky pokoušejí rozkládat červené krvinky dítěte." - červené krvinky matky se nesnaží rozkládat krvinky dítěte, ale jsou to protilátky matky.
"..v těle matky zůstávají takzvané antigeny, ony protilátky, které by při dalším těhotenství „zaútočily“ na červené krvinky.." - v těle matky zůstávají protilátky proti (Rh) antigenům miminka
Anežka H. 24. 3. 2017 21:18
Nemám pocit, že by v těhotenství ostře sledovali můj Rh faktor. Mám krevní skupinu Rh negativní. První těhotenství bylo zamlklé, nikdo mi žádnou injekci nedal, přestože manžel má Rh pozitivní. U druhého těhotenství mi sice řekli, že mě budou hlídat, ale měla jsem za celou dobu dva odběry krve. Dcera se narodila zdravá Rh pozitivní. Dostala jsem zmíněnou injekci. Čekala jsem, že u dalšího těhotenství mě budou hlídat více, ale měla jsem pouze jeden odběr. Bylo mi pouze doporučeno, abych si v průběhu těhotenství nechala zase píchnout tu injekci, pro jistotu, ale když jsem se paní doktorky ptala na podrobnosti, naznačila mi, že mi ji nedoporučuje. Mimochodem tato injekce měla být placená, narozdíl od té předchozí. Injekci jsem odmítla, protože mi to přišlo riskantní. Narodila se nám naštěstí další zdravá dcera s Rh pozitivním faktorem.
Anka 1. 4. 2017 13:33
Je to už 34 rokov,čo som porodila druhé dieťa.Mám krvnú skupinu A Rh neg. a manžel A Rh pozit.Už tenkrát mi lekárka brala krv každý mesiac a manžel pred pôrodom daroval preventívne krv (pre miminko).Ďalšie tehotenstvo mi lekárka nedoporučila práve s ohľadom už spomínaného rizika.Narodili sa mi dve zdravé deti,tak som už neriskovala.
Kristýna 27. 11. 2020 07:30
Dojímá mě, že se píše "první těhotenství je bezpečné i když je matka minus a plod plus" . Znám dvě ženy s RH - a obě potratil kvůli tomu, že plod byl +. Bylo jim to oznámeno v nemocnici a tam jim dali jakési očkování aby se to už neopakovalo. Tak nechápu jak někdo může napsat, že je první těhotenství bezpečné. U obou žen to bylo jejich první.
4