Maminka.czNovorozenec

Otec kojil novorozené miminko. Chtěl jsem být dobrý táta, vzpomíná

redakce 5.  7.  2018
Zapomeňte na stereotypy. Třeba na ten, že žena porodí a pak nakojí dítě. Protože v případě tohoto páru to tak nebylo. April přivedla holčičku na svět císařským řezem, po kterém se její stav zkomplikoval, a tak novorozená dcerka Rosalia dostala první mléko od svého táty Maxamilliana. Jak je to možné?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tyhle fotky sdílí na internetu spousta lidí a my se jim nedivíme. Protože to, co pro své miminko udělal svářeč z amerického státu Iowa, je dojemné. A to to dlouho vypadalo, že se svou ženou April děti mít nebudou, protože jí trápily hormonální potíže. Nakonec však otěhotněla, a tak přišly i plány na to, jak bude vypadat její těhotenství a porod. 

Neuvěříte, že na fotce je stejná žena. Matka dvou dětí zhubla přes 50 kilo!

Přestavovala si mimo jiné, že jakmile se holčička narodí, přiloží si ji k prsu a bude si užívat kontaktu tělo na tělo. To však nevyšlo, porod se zkomplikoval a skončil císařským řezem, po kterém se April nevedlo zrovna dobře. Musela na jednotku intenzivní péče a její muž Maxamillian se ocitl v porodnici s holčičkou sám. 

Otec si sundal košili, aby se jeho kůže mohla dotýkat kůže jeho novorozené dcery. Zdravotní sestra ho začala přesvědčovat, že by jí mohl zkusit dát mléko, a to co nejpřirozenějším způsobem. Trochu ho to překvapilo, ale řekl si, proč ne. 

Bonding: První spojení, které má zásadní vliv na kojení a vývoj

Dostal speciální sadu s umělou bradavkou a injekční stříkačku s mlékem, ta se opakovaně osvědčila u matek, které mají potíže s kojením, ale také třeba u adoptivních rodičů. Celé to hodně připomíná přirozené kojení. 

"Cítil jsem, jak jsem spojený se svou holčičkou, kterou jsme držel a pomáhal jí s kojením, strašně moc jsem v ten okamžik chtěl být dobrý táta a zároveň jsem chtěl, aby mě zdravotní sestra považovala za hrdinu," vzpomíná Maxamillian Neubauer na ten vzácný okamžik. 

Proč dítě pláče po kojení? Může jít o alergii, reflux, ale také o pocit bezpečí
Lucie Šilhánová: Jako máma jsem sice přecitlivělá, unavená, ale šťastná
Desatero dokonalého táty. Tohle dělejte, a děti vás budou milovat

 

 

Témata: Kojení, Novorozenec, Miminko, Od těhotenství k porodu, Otec, Císařský řez, Maminky ve světě, VZP, Zdravotní sestra, Novorozená dcerka, Táta, Tata, Mléko, Speciální sada, Intenzívní péče, Rosalia, Šilhánová, Injekční stříkačka, První mléko, Novorozené miminko, Holčička, Nejpřirozenější způsob, Těhotenství a porod, Dobrý táta, Adoptivní rodič

Video