Maminka.czVaše příběhy

Otěhotněla, aniž by kdy měla sex. Syna s Downovým syndromem miluje

Blesk pro ženy 13.  11.  2019
Nikdy v životě nepotkala pravou lásku a dokonce ani nezažila sex. Do svých čtyřiceti let byla pannou, ale tak moc si přála miminko, že sen se jí nakonec splnil. Zázrak? Nikoliv! Jen výsledek moderní medicíny. Michele Grace Elizaga podstoupila umělé oplodnění a dnes má syna. Narodil se s Downovým syndromem, ale ona ho miluje z celého srdce!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Michele si jako mnohé ženy strašně moc přála miminko. Čekala na toho pravého, pro kterého si schovávala mimo jiné i první sexuální prožitek. Stále nepřicházel, ona však stále doufala, že jednou bude mít děti a bezstarostný život. Najednou jí bylo čtyřicet a zjistila, že její biologické hodiny tikají stále silněji.

Rozhodla se tedy jednat. Pořídila si děťátko způsobem, při kterém nedojde k pohlavnímu styku. Zvolila umělé oplodnění a vyšlo hned na první pokus. 

Vytoužená dcera se narodila s Downovým syndromem. Rodiče ale nelitují, naopak!  

"Dvě čárky na těhotenském testu byly dar," vzpomíná Michele. To, o co se některé ženy snaží dlouhé roky, vyšlo Michele téměř okamžitě. Těhotenství si užívala do chvíle, kdy se dozvěděla, že její syn bude mít Downův syndrom. "Plakala jsem, ale rozhodla jsem se těhotenství neukončovat! Vybral si mě za mámu," říká

Michele, žena, která nikdy neměla sex, opravdu porodila syna Matthewa. "Myslela jsem si, že být jeho matkou bylo mou volbou, ale je to naopak. To on si vybral mě, protože ví, že by se o něj nikdo nepostaral lépe než já." Ani Downův syndrom novopečenou maminku neodradil od toho stát se mámou. V životě se jí tak splnil zatím alespoň jeden velký sen!

Nejsmutnější příběh! Miminko žilo jen sedmnáct minut. Z fotek až mrazí
Témata: Láska a vztahy, Miminko, Rodina a vztahy, Vaše příběhy, Syn, Sex, Umělé oplodnění, biologické hodiny, Downův syndrom, Syndrom, Michel, Mela, Pravá láska, Oplodnění, Tik, Moderní medicína