Maminka.czKam s dětmi

Ověřeno rodiči: O víkendu vezměte děti na historický vláček na Slovanský ostrov

Ověřeno rodiči.cz 21.  10.  2016
Vezměte děti na výlet do centra historické Prahy tak, aby je to bavilo. Ještě poslední víkend jezdí na Slovanském ostrově vláček pro děti Český lvíček. Hned vedle je krásné dětské hřiště a k dětem vstřícná restaurace Žofín.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hřiště i vláček jsou umístěny na Slovanském ostrově, přímo za budovou proslulého Žofínského paláce. Jsou dostupné MHD, ideálně tramvají, zastávka Národní divadlo. Autem je cesta složitější kvůli modrým zónám v Praze, nejbližší možnosti parkování jsou pod budovou Národního divadla nebo na placených zónách na smíchovské straně Vltavy.

Do vláčku a do historie

Český lvíček je malá historická lokomotiva, která táhne za sebou dva vagony. Každý z nich je vybaven bezpečnostními pásy a jezdí velmi pomalu, takže se nemusíte bát ani o opravdu malé děti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Cena jedné jízdy je symbolických 10 korun. Pokud jedete jako doprovod, pak neplatíte. Přímo u vláčku stojí stánek, kde můžete koupit nějaké sladkosti a můžete si tu dát kávu Nespresso. Historický vláček jezdí pouze ve dnech, kdy je sucho a není úplná zima, a to od 10:00 do 12:00 a následně od 14 do 18 hodin.

Provoz vláčku končí 31. října a tento víkend se zdá, že by mu počasí mělo přát. Při nejistém počasí se dá provoz vláčku ověřit na telefonu 602 259 747.

Ověřeno rodiči: Brána do pravěku není žádný komerční dinopark

V případě potřeby jsou k dispozici poměrně pěkné toalety přímo u vláčku, ale je třeba počítat s tím, že jsou placené.

Jedno z nejhezčích hřišť v Praze

Hned vedle vláčku je velké dětské hřiště, které máme opravdu rádi. Jsou na něm originální herní prvky, jako třeba dřevěný domeček pro děti připomínající klícku pro ptáčky, barevné kladiny a mezi tím je také spousta klasických houpaček, houpadel a klouzaček. Hřiště je oplocené a je nejen zábavné, ale také vizuálně působivé. Na jednu stranu se z něj díváte na budovu Mánesa, na druhou stranu na výhled přes Vltavu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokud by vám tohle hřiště nestačilo, na vedlejším Střeleckém ostrově je ještě hřiště s lanovými prolézačkami vhodné zhruba pro děti od tří let. Nebo můžete popojít až na Dětský ostrov s další zábavou.

Pak do restaurace nebo na šlapadla

Pokud byste se chtěli na Slovanském ostrově dobře najíst, je možné využít Restauraci Žofín Gardens, která je krytá a má poměrně obstojný dětský koutek. Ceny jsou tady spíše vyšší, komu by to nesedělo, může si zajít do jiných podniků okolo, a nebo si třeba přinést svačinu s sebou. Takový piknik na lavičce na Slovanském ostrově s výhledem na Pražský hrad a Národní divadlo má také svoje kouzlo.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Další možnou zábavou na Slovanském ostrově jsou půjčovny lodiček a šlapadel. Při pěkném počasí je projížďka po Vltavě krásným způsobem, jak si užít panoramata staré Prahy a zároveň se zabavit s dětmi různého věku.

Adresa:

Slovanský ostrov 226/8
Praha-Nové Město
11000

Web: www.vlacekzofin.cz

Místa ověřená samotnými rodiči

Kam ještě vyrazit s dětmi? Ušetřete čas vymýšlením a podívejte se na další rodiči ověřené tipy na www.overenorodici.cz.

 

Ověřeno rodiči: Techmanii v Plzni si užije celá rodina se zvídavými dětmi od 3 let
Ověřeno rodiči: Když do Hradce Králové, tak na Rytířské hradiště
Ověřeno rodiči: Křivoklátský areál je úžasné místo pro děti

 

 

 

 

Témata: Děti, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Ověřeno rodiči, ostrov, Lokomotiva, Lvíček, Věž, Nové Město, Vláček, Vagón, Zastávka, Smíchov, Slovanský ostrov, Dětské hřiště, Křivoklát, Úžasné místo, Pravěk, Prolézačka, Vik, Žofín, Pražský hrad, Víkend