[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně dovařené, spíš tak do tří čtvrtin, protože se budou ještě smažit. Na olivovém oleji nechte pořádně rozvonět česnek, který můžete po 2–3 minutách smažení vylovit anebo nechat. Do oleje přisypte mouku a po minutě i uzenou papriku. Za stálého míchání přilijte studený vývar. Nechte 10–15 minut probublat. Mezitím si rozehřejte olej ve druhé pánvi a brambory osmažte dozlatova. Do omáčky přidejte rajčatovou omáčku nebo rajčatovou passatu a dosolte, popřípadě dochuťte cukrem. Smažené brambory osolte a společně s omáčkou můžete servírovat. Dobrou chuť!