Maminka.czRecepty

Papas bravas! Dejte si smažené brambory v pořádné dávce omáčky

Veronika Zenklová 4.  5.  2021
Dnes to nebude nic dietního, připravte si brambory ve španělském stylu a pořádně si užijte kombinaci chutí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ingredience

  • 500 g předem do tří čtvrtin předvařených a vychladlých brambor typu B 
  • Sůl
  • Slunečnicový nebo řepkový olej na smažení 

Na omáčku: 

  • 60 ml olivového oleje na tepelnou úpravu
  • 3 velké stroužky česneku 
  • Vrchovatá lžíce hladké mouky 
  • Vrchovatá lžíce uzené papriky
  • 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru 
  • 4 lžíce rajčatové passaty nebo omáčky z fritovaných rajčat (Fried tomato sauce) 
  • Sůl
  • Pepř
  • Trocha cukru, je-li potřeba 
  • Oregano k servírování  

Postup

Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně dovařené, spíš tak do tří čtvrtin, protože se budou ještě smažit. Na olivovém oleji nechte pořádně rozvonět česnek, který můžete po 2–3 minutách smažení vylovit anebo nechat. Do oleje přisypte mouku a po minutě i uzenou papriku. Za stálého míchání přilijte studený vývar. Nechte 10–15 minut probublat. Mezitím si rozehřejte olej ve druhé pánvi a brambory osmažte dozlatova. Do omáčky přidejte rajčatovou omáčku nebo rajčatovou passatu a dosolte, popřípadě dochuťte cukrem. Smažené brambory osolte a společně s omáčkou můžete servírovat. Dobrou chuť!

Témata: Recepty, Video recept, Vaření pro rodinu, Náš tip, Mall.tv, Olivový olej, Dej, Styl, Pořádná dávka, Omáčka, Vývar, Brambory, Paprika, Lžíce, DAV, Výlov, Uzené, Papas