Maminka.czNež otěhotníte

Pár zhubl 165 kilo, aby zvýšil svou šanci na otěhotnění. A podařilo se!

redakce 12.  6.  2017
Další příběh se šťastným koncem. Tento pár z Kalifornie měl vzhledem k obezitě a zdravotním problémům velmi malou šanci na přirozené těhotenství. Proto se mladí manželé rozhodli pro radikální změnu životního stylu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Miminko bylo tím největším hnacím motorem při jejich hubnoucím procesu, při kterém dohromady shodili neuvěřitelných 165 kilogramů.

Změna životního stylu a sportování se jim vyplatilo hned dvakrát. Nejenže se teď oba cítí daleko lépe, ale také se jim narodila krásná holčička.

Když nadváha znemožňuje mateřství

Obezita a neplodnost

Obezita a nadváha bývá jednou z příčin neplodnosti. Podle vědců obezita snižuje plodnost až o celých 50 %. Přitom často stačí málo – více pohybu a vyvážený jídelníček.

Obezita není jen problém žen, které plánují těhotenství, ale je příčinou potíží i u již těhotných maminek. Přebytek estrogenů může v extrémním případě způsobit potrat nebo porození mrtvého dítěte. Ženy s nadváhou a obezitou také mívají vyšší porodní a poporodní komplikace.

Podívejte se do galerie, jak se svou váhou zatočil tento sympatický pár.

Video: Kdy mají začít páry řešit problém s neplodností?

8 největších mýtů o neplodnosti
VELKÝ PŘEHLED: Kolik stojí léčba neplodnosti. IVF není levný špás
Odhalte neplodnost! Osm otázek napoví
Témata: Než otěhotníte, Vaše příběhy, Neplodnost a IVF, Hnací motor, Krásná holčička, Léčba neplodnosti, Kilogram, Vyvážený jídelníček, Problém žen, Otěhotnění, Nadváha, Extrémní případ, Estrogen, Kilo, Mrtvé dítě, Obezita, Pár, Par