Maminka.czDěti

Paruky pro nemocné děti za pohádkovou knihu: Pomoci můžete i vy! Jak?

Simona Procházková 18.  2.  2021
Kniha Princezna bez vlásků, kterou podporují i slavné české celebrity, vrátí (nejen) nemocným dětem úsměv na tvář a také důležité sebevědomí. Vychází proto, aby potěšila a zároveň pomohla a přispěla dobré věci. Přidáte se?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Právě vychází nová kniha české autorky Sabriny D. Harris (sabrinadharris.cz) s názvem Princezna bez vlásků. Příběh vypráví o princezně Isabelle, která vinou roztržité čarodějnice z druhého konce světa přijde o své krásné vlasy. Způsob, jakým se s tím vyrovnává ona a její rodina, připomíná příběhy, které se odehrávají v domácnostech, kde děti bojují s onkologickým onemocněním nebo s alopecií.

Právě alopecie areata (ztráta vlasů) postihla před několika lety samotnou autorku knihy, velké plešky na obou stranách hlavy a na temeni ji psychicky rozhodily: „Vlasy mi za několik měsíců opět začaly růst, ale uvědomila jsem si, jaké to musí být pro děti, které je nemají vůbec. A protože zázraky neumím, řekla jsem si, že se jim vlásky pokusím zařídit jinak, a to prostřednictvím knížky a jejích prodejů. Můj nápad se líbil i v nadaci Daya a díky ní je kniha na světě a už se připravuje i první paruka,“ říká Sabrina D. Harris.

Proč nemá maminka vlásky? Medikomiksy pomůžou pochopit, co je vážná nemoc!

Kupte knížku, přispějete na paruky pro děti

Kniha Princezna bez vlásků kromě osvěty ale opravdu pomáhá. Výtěžek z knihy putuje do nadace Nové Háro na výrobu paruk z pravých vlasů. Kvalitní paruky, které zvládnou každodenní nošení, totiž stojí od 25 až 35 tisíc korun, a proto si je bez pomoci nadací může dovolit jen zlomek rodin, které se potýkají s vážnou nemocí dítěte.

Do pomoci se zapojila také řada českých slavných tváří, knížku podporují zpěvačka a herečka Anna Julie Slováčková, která sama nedávno bojovala s rakovinou, nebo česká Miss Earth 2015 Karolína Mališová na svých sociálních sítích.

Vznik knihy Princezny bez vlásků podpořila nadace Daya Foundation jako svůj startovní projekt. Každý rok vybere ze všech zaslaných příběhů jeden, kterému finančně pomůže. Projekt ale musí buď výrazně změnit život žadateli, nebo by měl mít ještě další rozměr a pomáhat širšímu okolí.

Knihu seženete pouze na eshopu: Důmpříběhů.cz

Podívejte se níže na video, jak bravurně zvládá žena s jednou rukou sebepéči a péči o domácnost. Jde to i s handicapem.

„Rakovina se mi pořád vrací,“ říká Zuzana. Mluví otevřeně, aby rodičům i dětem dodala odvahu
Ellenka přišla o vlasy, když se ztratila.  Nechce chodit ven, pomůže jí paruka?
Rakovina jí znemožnila stát se mámou. Dvojčata jí porodila sestra
Témata: Zdraví, Děti, Rodina, Děti a nemoci, Nemoci, Nemoc, pomoc, Slovácko, Nemocné děti, Kniha, Česká Miss, Sebevědomí, Nadace, Háro, Daya, Celebrity, Vlasy, Paruka, Žadatel, Česká Miss Earth, Grif, Zdraví na Heureka.cz

Video