Maminka.czJen pro maminku

Péče o vlasy v průběhu těhotenství: vykročte naproti hedvábnému účesu!

Reklama 21.  7.  2021
Vlasy jsou pýchou každé ženy. A během těhotenství mohou být ještě krásnější než obvykle!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bývají silnější, jemnější a na první pohled připomínají hedvábí: a to vše díky hormonálním změnám, ke kterým dochází v těle těhotné ženy. V důsledku velkého množství estrogenu mohou vlasy začít růst rychleji, jsou hustší, dostávají krásný barevný podtón a intenzivnější lesk. Ale pozor, není to automatické u každé budoucí maminky. Jak o vlasy pečovat během těhotenství, aby se pozitivní změny týkaly i vás? To se dozvíte v dnešním článku. 

Mytí vlasů a další péče

Vlasová hygiena je důležitá vždy, ale pro těhotné ženy zvlášť. Budoucí maminky totiž často mají mastnější pokožky hlavy a v důsledku toho i vlasů. Proto se při péči o vlasy doporučují používat jemně šampony na bázi přírodních ingrediencí. Snažte se pozorně číst složení kosmetických přípravků a nekupovat šampony s obsahem chemických látek.

Péče o vlasy během těhotenství je také zaměřena na posílení a zlepšení celkového stavu vlasového vlákna. Proto po mytí nezapomeňte použít vlasové balzámy a masky na bázi bylinných extraktů a éterických olejů. 

Pozitivní vliv na stav vlasů a pokožky hlavy mají odvary, kterými se vlasy oplachují po umytí. Obvykle se používají přírodní zdroje (mladé kopřivy, heřmánek nebo březové listí). 

Klepněte pro větší obrázek

Účes a styling

Každá žena slyší během těhotenství hodně příkazů a zákazů. Třeba jste zachytila i to, že během těhotenství se vlasy stříhat nesmí – to však není pravda! Stříhání vlasů osvěží váš celkový vzhled a pomůže vám zbavit se roztřepených konečků, vlasy budou upravenější a zdravější. Stříhání vlasů nemůže negativně ovlivnit stav těhotné ženy a jejího dítěte (jediné omezení se doporučuje při používání fénu či žehliček). Nezapomínejte vlasy pravidelně česat, používejte na to kvalitní kartáče na vlasy https://makeup.cz/categorys/340645/, které nebudou vlasy trhat, pouze je jemně rozčešou. 

Barvení

V této otázce se názory odborníků rozcházejí. Barva na vlasy často obsahuje chemické látky, které se nedoporučují používat v těhotenství. Pokud jste se ale přece jen rozhodla obarvit vlasy, používejte speciální jemné barvy, bez amoniaku a agresivních látek. Vyhnout se veškerým chemikáliím se vám pravděpodobně nepodaří, proto je důležité se před zákrokem poradit s vaším doktorem a kadeřníkem. Raději se však vyhněte jakýmkoliv chemickým ošetření vlasů a nechte je trochu odpočinout.  

Témata: Jen pro maminku, Prezentace klienta, Reklama