[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Cuketa není jen zelenina vhodná do směsí nebo na zapékání. Přestože obsahuje velké množství vody, je po správné přípravě skvělá i na smažení. Pokud jste milovníci hranolků a netradičních příloh k masu, rozhodně vyzkoušejte tento skvělý recept blogerky Koko.
Suroviny:
Postup:
Cuketu omyjte, seřízněte oba konce, slupku ponechte. Nakrájejte asi na centimetr tlusté hranolky, střed cukety, kde je hodně semínek, nepoužívejte. Cuketu nasolte a nechte chvíli odpočívat. Nachystejte si trojobal – místo strouhanky použijte nastrouhaný parmazán smíchaný s panko strouhankou a grilovacím kořením.
Otřete cukety a obalte je v trojobale. Ideálně pečte na mřížce na 200 stupňů. Za třicet minut by mělo být hotovo. Servírujte např. s česnekovým, kari nebo chilli dipem. Dobrou chuť!