Maminka.czRecepty

Pečené cuketové hranolky: Křupavější varianta bramborových originálů

redakce 31.  7.  2022
Pokud ani vás letos neminulo doslova "cuketové šílenství", které se každoročně kolem této zeleniny strhne, jistě oceníte jeden z rychlých a chutných receptů. Křupavé hranolky jsou nejen perfektní přílohou k masu, ale pochutnáte si na nich i jen tak!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cuketa není jen zelenina vhodná do směsí nebo na zapékání. Přestože obsahuje velké množství vody, je po správné přípravě skvělá i na smažení. Pokud jste milovníci hranolků a netradičních příloh k masu, rozhodně vyzkoušejte tento skvělý recept blogerky Koko. 

Suroviny:

  • 1 větší cuketa
  • sůl
  • hladká mouka
  • 1 vajíčko
  • 2 vrchovaté hrsti nastrouhaného parmazánu
  • 2 vrchovaté hrsti panko strouhanky
  • 1 lžička grilovacího koření nebo směsi na americké brambory
  • olivový olej ve spreji (možno vynechat)

Postup:

Cuketu omyjte, seřízněte oba konce, slupku ponechte. Nakrájejte asi na centimetr tlusté hranolky, střed cukety, kde je hodně semínek, nepoužívejte. Cuketu nasolte a nechte chvíli odpočívat. Nachystejte si trojobal – místo strouhanky použijte nastrouhaný parmazán smíchaný s panko strouhankou a grilovacím kořením.

Otřete cukety a obalte je v trojobale. Ideálně pečte na mřížce na 200 stupňů. Za třicet minut by mělo být hotovo. Servírujte např. s česnekovým, kari nebo chilli dipem. Dobrou chuť!

Témata: Recepty, Jídelníček, Vaření, Vaření pro rodinu, suroviny, Šílenství, Ori, Zelenina, Strouhanka, Příloha, Parmazán, Maso, Olivový olej ve spreji, Originál, KOKO, Recept, Cuketa