reklama

Pitný režim, který má styl. Osvěžte se něčím dobrým

Pochutnat si na sladkých letních plodech se dá i trochu jinak. V osvěžující kombinaci s ledovou minerálkou nebo čajem a čerstvými bylinkami se stanou tekutým hitem vašeho prázdninového posezení s rodinou nebo přáteli.

Kokosový nápoj s rybízem

4 skleničky, příprava: 10 minut

250 g čerstvého rybízu
200 ml kokosového mléka
2 lžíce krupicového cukru
700 ml sody

Vezměte asi polovinu rybízu bez větviček a rozmačkejte jej, abyste dostali čerstvou šťávu. Kokosové mléko, cukr a sodovku promíchejte. Přidejte rozmačkaný i celý rybíz a opět promíchejte. Nakonec můžete ozdobit větvičkou rybízu. Drink podávejte dobře vychlazený s ledem.

Marocký ledový čaj

4 skleničky příprava: 30 minut

1 svazek čerstvé máty
2 sáčky zeleného čaje
2 lžíce krupicového cukru
2 limetky nakrájené na plátky

V hrnci nebo v rychlovarné konvici přiveďte k varu 800 ml vody. Stranou si odložte menší svazeček máty. Zalijte sáčky zeleného čaje a zbytek čerstvé máty vodou a nechte odstát asi 5–7 minut. Přidejte cukr a promíchejte. Připravený čaj nechte vychladnout. Před servírováním přidejte na plátky nakrájené limetky, lístky čerstvé máty a led.


Něco pro dospělé


Rumová sangria

6 skleniček příprava: 15 minut

2 pomeranče, nakrájené na tenké plátky
2 citrony, nakrájené na tenké plátky
2 limetky, nakrájené na tenké plátky
1 kiwi, oloupané a nakrájené
60 ml citronové šťávy
2 lžíce limetkové šťávy
80 g krupicového cukru
120 ml Cointreau nebo jiného pomerančového likéru
240 ml bílého rumu
80 ml kokosového rumu
500 ml pomerančového džusu
250 ml sody

Pomeranče, citrony, limetky, kiwi, šťávy a cukr dejte do velké mísy. Na ovoce nalijte Cointreau, bílý rum, kokosový rum a pomerančový džus. Lehce promíchejte, aby se cukr rozpustil. Nechte odležet v ledničce alespoň dvě hodiny. Před podáváním do sangrie přidejte vychlazenou sodu. Podávejte s ledem, v každé skleničce by mělo být také několik kousků ovoce.

Náš tip: Sangrii můžete připravit z kteréhokoli vašeho oblíbeného ovoce, skvělá je třeba s vodním či cukrovým melounem.

Jahodovo-mangová limonáda

6 skleniček příprava: 15 minut

1/2 šálku krupicového cukru
750 ml sektu
1 1/2 šálku bílého rumu
300 g čerstvých jahod
2 menší manga
1 limetka saturejka

V menším hrnci přiveďte k varu 1/2 šálku vody a cukr a pokračujte ve vaření, dokud se cukr nerozpustí. Hotový sirup nechte vychladnout. Smíchejte sekt, rum, nakrájené jahody, mango a limetku, saturejku a dvě hrsti ledu. Přidejte připravený vychlazený sirup a promíchejte.
Podávejte v zachlazených skleničkách.

Náš tip:Saturejku můžete nahradit oblíbenou mátou nebo zkuste třeba bazalku.


Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 7/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Vaši blízcí se vám pod záminkou pomoci snaží organizovat život, nenechte se semlít radami lidí, kteří vám vůbec nerozumí. Vy sama…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama