reklama

Pitný režim, který má styl. Osvěžte se něčím dobrým

Pochutnat si na sladkých letních plodech se dá i trochu jinak. V osvěžující kombinaci s ledovou minerálkou nebo čajem a čerstvými bylinkami se stanou tekutým hitem vašeho prázdninového posezení s rodinou nebo přáteli.

Kokosový nápoj s rybízem

4 skleničky, příprava: 10 minut

250 g čerstvého rybízu
200 ml kokosového mléka
2 lžíce krupicového cukru
700 ml sody

Vezměte asi polovinu rybízu bez větviček a rozmačkejte jej, abyste dostali čerstvou šťávu. Kokosové mléko, cukr a sodovku promíchejte. Přidejte rozmačkaný i celý rybíz a opět promíchejte. Nakonec můžete ozdobit větvičkou rybízu. Drink podávejte dobře vychlazený s ledem.

Marocký ledový čaj

4 skleničky příprava: 30 minut

1 svazek čerstvé máty
2 sáčky zeleného čaje
2 lžíce krupicového cukru
2 limetky nakrájené na plátky

V hrnci nebo v rychlovarné konvici přiveďte k varu 800 ml vody. Stranou si odložte menší svazeček máty. Zalijte sáčky zeleného čaje a zbytek čerstvé máty vodou a nechte odstát asi 5–7 minut. Přidejte cukr a promíchejte. Připravený čaj nechte vychladnout. Před servírováním přidejte na plátky nakrájené limetky, lístky čerstvé máty a led.


Něco pro dospělé


Rumová sangria

6 skleniček příprava: 15 minut

2 pomeranče, nakrájené na tenké plátky
2 citrony, nakrájené na tenké plátky
2 limetky, nakrájené na tenké plátky
1 kiwi, oloupané a nakrájené
60 ml citronové šťávy
2 lžíce limetkové šťávy
80 g krupicového cukru
120 ml Cointreau nebo jiného pomerančového likéru
240 ml bílého rumu
80 ml kokosového rumu
500 ml pomerančového džusu
250 ml sody

Pomeranče, citrony, limetky, kiwi, šťávy a cukr dejte do velké mísy. Na ovoce nalijte Cointreau, bílý rum, kokosový rum a pomerančový džus. Lehce promíchejte, aby se cukr rozpustil. Nechte odležet v ledničce alespoň dvě hodiny. Před podáváním do sangrie přidejte vychlazenou sodu. Podávejte s ledem, v každé skleničce by mělo být také několik kousků ovoce.

Náš tip: Sangrii můžete připravit z kteréhokoli vašeho oblíbeného ovoce, skvělá je třeba s vodním či cukrovým melounem.

Jahodovo-mangová limonáda

6 skleniček příprava: 15 minut

1/2 šálku krupicového cukru
750 ml sektu
1 1/2 šálku bílého rumu
300 g čerstvých jahod
2 menší manga
1 limetka saturejka

V menším hrnci přiveďte k varu 1/2 šálku vody a cukr a pokračujte ve vaření, dokud se cukr nerozpustí. Hotový sirup nechte vychladnout. Smíchejte sekt, rum, nakrájené jahody, mango a limetku, saturejku a dvě hrsti ledu. Přidejte připravený vychlazený sirup a promíchejte.
Podávejte v zachlazených skleničkách.

Náš tip:Saturejku můžete nahradit oblíbenou mátou nebo zkuste třeba bazalku.


Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 7/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Dopoledne máte díky silnému Slunci štěstí v praktických otázkách dne, proto můžete udělat klidně něco nečekaného a nápaditého v práci,…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama