Maminka.czMiminko

Pláče bez slz nebo vydává zvláštní zvuky? Nebojte se, těchto 5 podivných věcí miminka prostě dělají!

Simona Formánková 20.  10.  2021
Když se díváte na své miminko, rozhodně vás nejednou napadlo, jak krásné a úžasné vlastně je. Jenže pak udělá něco, co vás přivede na myšlenku, zda je to vůbec normální. Uklidníme vás! Těchto 5 věcí je možná zvláštních, ale miminka je jednoduše dělají.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud jste maminkou prvního potomka, je pro vás všechno nové a pravděpodobně už vás pár věcí na mateřství překvapilo. Ovšem stejně jako vy, tak i miminko se potřebuje s novou situací sžít. Může se vám tak chvílemi zdát, že je s ním něco v nepořádku, ale nezoufejte. Těchto 5 věcí je naprosto běžných a přirozených.

VIDEO: Zdají se kojencům sny? A proč se ve spánku smějí? 

1. Směje se, když spí

Ve chvíli, kdy jeho smích uslyšíte poprvé, bude se vám zdát neskutečně roztomilý. Při každém dalším budete hledat mobilní telefon, abyste si tento okamžik zaznamenali jako vzpomínku. Se zvyšující se intenzitou budete pravděpodobně přemýšlet, zda je to normální a běžné. Ano, je! I když si nemůžeme být zcela jistí, proč se děti ve spánku smějí, je to naprosto běžný jev.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Novorozenec, Po porodu, Mateřství, Miminko, Praktické rady, Šestinedělí, Spánek, Dítě je na světě, pláč, Průjem, Tempera, Potomek, Plac, Slzy, Zvuk