Maminka.czVaše příběhy

Po deseti chlapcích se rodině narodila vytoužená holčička. Klobouk dolů za tu výdrž!

Markéta Novák Matějková 13.  9.  2019
Kdo si počká, ten se dočká. Tak nejspíš tímto heslem se řídili manželé Alexis a David Brettovi, kteří se po deseti chlapcích dočkali vytouženého holčičky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Naprosto si dokážu představit radost, jakou musela mít Alexis Brettová, když se jí po deseti chlapcích narodila holčička. Sama jsem matkou čtyř dětí, a když jsem po třech klucích porodila holčičku, byla jsem štěstím bez sebe.

Sama Alexis řekla, že s dětmi již končí, i když zavzpomínala, že si totéž pomyslela i u desátého dítěte. „Už s tím určitě končíme. Nebude žádné další dítě. Říkala jsem to minule, ale teď už to myslím absolutně vážně,“ řekla jedenáctinásobná máma Alexis v rozhovoru pro britský Mirror, když se jí novináři po narození dcery Cameron zeptali, jestli plánují s manželem v rozšiřování rodiny pokračovat.

O těhotenství prý nějakou dobu neměla tušení, protože přes Vánoce trápily celou rodinu nevolnosti. Když ovšem ostatním členům rodiny potíže odezněly a jí nebylo stále dobře, udělala si těhotenský test. A bylo jasno.

Nejtěžší je rozdělit čas a pozornost pro každé dítě, říká devítinásobná maminka

Překvapení se nekonalo

Manželé se rozhodli, že si tentokrát nechají dopředu říct, zda to bude opět kluk, nebo se jim poštěstí holčička.

„Když mi lékař sdělil, že budeme mít holčičku, tak jsem tomu nevěřila. Automaticky jsem očekávala, že to bude chlapec. Byla jsem tak šťastná. Bratři jsou ze sestřičky taky nadšení,“ svěřila se Alexis v rozhovoru pro DailyMail. Už dříve přitom přiznala, že nikdy neplánovala mít velkou rodinu.
 

Zároveň uvedla, že neustále čelí kritice okolí, které si myslí, že tak velká rodina musí žít z přídavků, což prý není pravda, protože její manžel David vydělává tolik, že rodinu dokáže zabezpečit.  A to navzdory tomu, že mu byla před lety diagnostikována Parkinsonova choroba v rané fázi.

Mateřská dovolená 2024: Vše, co potřebujete vědět
Mateřská a rodičovská dovolená

Mateřská dovolená 2024: Vše, co potřebujete vědět

Jak se žije třináctičlenné rodině

Říkáte si, jak se celá rodina přepravuje? Složitě. I když má dvě auta – sedmimístné a pětimístné, tak vzhledem tomu, že Alexis neřídí, tak se musí jezdit nadvakrát.
 

Na závěr Brettovi dodávají, že i když si občas řeknou, jak je napadlo mít tolik dětí, tak jakmile je některý ze synů rozesměje, ví, že to stojí za to. A už teď se těší, že konečně v jejich domě přibudou i věci pro holčičku.

Témata: Rodina, Vaše příběhy, Harrison, Velká rodina, Celá rodina, Děti, Manžel, DailyMail, Cameron, Chlapec, Narození dcery, Holčička, Národ, Alexis