Maminka.czVaše příběhy

Po porodu druhého dítěte její tvář a tělo pokryly tisíce nádorů

redakce 2.  4.  2018
Osmatřicetiletá Charmaine Sahadeo trpí extrémním případem neurofibromatózy. Nádory se jí začaly dělat po narození jejího druhého dítěte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kvůli výrůstkům na pravé noze se stěží pohybuje. Kvůli špatné pohyblivosti nemůže najít práci, a musí tak řešit i finanční potíže. Charmaine z Trinidadu je přesvědčena, že její vzhled stojí za koncem osmnáctiletého manželství. Dvojnásobná matka prošla už dvěma operacemi a nyní hledá léčbu v zahraničí.

Charmaine musí kromě nemoci čelit také krutým komentářům a pohledům cizích lidí. Objevily se dokonce hlasy, že by měla raději spáchat sebevraždu než se takto ukazovat.

„Mám jeden z nejzávažnějších případů neurofibromatózy na světě, ale vidím sama sebe jako krásnou osobu a snažím se, aby mě lidé neovlivňovali,  říká matka dvou dětí Caleba a Osiris, které se nádory rozjely po druhém porodu. Do té doby prý měla jen jednu malou bulku.

Chlapci v dětství mají nádory častěji než dívky
Můžete po císaři rodit přirozeně? Ano, ale ne vždy, tvrdí lékaři. Víme, co znamená zkratka VBAC
Přibývá dětí s melanomem kůže. Víte, jak tento zhoubný kožní nádor poznat?
Témata: Zdraví, Porod, Po porodu, Vaše příběhy, Tělo, melanom, Nejzávažnější případ, Děti, Špatná pohyblivost, Narození, Druhé dítě, Tvář, Pravá noha, Nádor, Extrémní případ, Druhý porod, Caleb, Cizí člověk, Pór, Dvojnásobná matka, Zdraví na Heureka.cz