Maminka.czVaše příběhy

Po porodu žila chvíli. Rodiče i starší dcera se s holčičkou loučili několik dní

Blesk pro ženy 20.  6.  2020
Tak malinká, že by se vešla do dlaně. Rosie Moon přišla na svět ve dvacátém týdnu těhotenství. Po porodu žila jen několik minut. S holčičkou se rodiče rozhodli rozloučit. Dokonce ji seznámili i se starší sestřičkou. Porod i poslední pohlazení zaznamenala blízká fotografka. Rodina potřebovala vzpomínku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kathryn Smithfield se o komplikacích druhého těhotenství dozvěděla celkem brzy. Čekalo ji mnoho testů a vyšetření, při kterých matka stále doufala v dobré zprávy. Bohužel jí ale bylo řečeno, že druhé dcerce v bříšku chybí značná část DNA, a ona s partnerem tak musela učinit nejtěžší rozhodnutí v životě. 

"Bylo to velmi těžké, ale nakonec jsme se rozhodli pro ukončení těhotenství, a to zejména aby naše dcera po narození necítila bolest a netrpěla," vzpomíná Kathryn. Malá Rosie Moon se proto narodila na začátku prosince 2019 a žila jen několik minut.

Porod mrtvého miminka: Nedívejte se, radí. Rozloučení je ale přirozené

"Pohybovala ručičkama i nožičkama. Manžel ji měl na holé kůži, aby se cítila v bezpečí. Já ji musela opustit, ztratila jsem příliš krve." Kathryn se po zlepšení jejího stavu k dceři vrátila. Rodiče dokonce Rosie seznámili i s jejich starší dcerou, která situaci nesla statečně.

Po propuštění z nemocnice strávila rodina jednu společnou noc ve vlastním domě. Následující den se konalo bolestivé rozloučení s drobnou Rosie. Porod i poslední pohlazení po těle malé holčičky zachytila blízká fotografka. Na dojemné snímky se podívejte v naší fotogalerii. 

Nebije mu srdce! Tihle rodiče vědí, jak strašné je porodit mrtvé dítě
Témata: Těhotenství, Porod, Láska a vztahy, Rodiče, Vaše příběhy, Dcera, Zlepšení, Fotografka, Pohlazení, Nejtěžší rozhodnutí, Rosia, Star, Pór, Lou, Holčička