Maminka.czRodina

Podpořte styl svého teenagera

Reklama 14.  9.  2019
Ani jste se nenadála a školní rok opět začíná. To ale neznamená jen školní povinnosti, je to zároveň skvělá příležitost pro nový začátek. Váš teenager se po prázdninách bude chtít před spolužáky a kamarády blýsknout. Které módní styly právě frčí a jak podtrhnout jeho osobitý vkus?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Asi žádný puberťák nemá rád, když se mu jeho máma snaží vnutit svůj názor na to, co by měl nosit. Pokud se drsnou rockerku budete snažit nacpat do růžových šatů s krajkou, asi vám nepoděkuje. Totéž platí pro skejťáka, který miluje volné oblečení a těsné džíny by na sebe nenatáhl ani za nic. Pro všechny je důležité sebevyjádření – oblečení je jeho nedílnou součástí. Nemusí to být zrovna váš šálek kávy, ale když své dítě alespoň malinko podpoříte,  můžete tak ukázat, že pro něj máte pochopení. Jaká dětská móda se letos bude nosit?

Klepněte pro větší obrázek

Věčné džíny jsou stále in

Z teen módy bude opět v kurzu džínovina – dívky znovu obléknou kalhoty na tělo v kombinaci s teniskami i módními kozačkami, ale také typické kalhoty s potrhanými koleny, kraťasy nebo džínovou sukni. Modrý denim asi nikdy nevyjde z módy. Výběrem stylové džísky nebo otrhaných kalhot tedy nic nepokazíte. Džínové kousky se navíc jednoduše sladí téměř se vším – výraznými náramky počínaje a náušnicovými kruhy konče. Trendy budou také modely s nášivkami – působí svěže, hravě a osobitě.

Sezónu ovládnou kostky

Pokud bude některý nový trend opravdu na každém rohu, jsou jím právě kostky – smát se na vás budou téměř ze všech výloh. Ležérní kostkovaná košile se hodí ke krátké sukni, vysokým botám, otrhaným kalhotám i skate oblečení. Sladit lze dokonce i dva druhy kostek. Výsledek vypadá uvolněně, nadčasově a rozhodně neuráží. A nejlepší na tom je, že je může klidně obléknout rockerka, metalista i skejťák.

Klepněte pro větší obrázek

Volné mikiny se neztratí

Nadměrně velká trička a kalhoty budou dalším ze způsobů, jak do světa vykřičet, co je vaše ratolest zač. Nekritizujte plandavé kalhoty a trička ke kolenům, které váš syn už několikátý rok nosí, protože letos rozhodně najdou uplatnění. Nadměrné oblečení mohou vyzkoušet i dívky – jednoduchý volný kabát je pohodlný a elegantní.

Krátká kombinéza nebo košilové šaty

Krátké kombinézy a košilové šaty jsou pro návrat do školních lavic ideální. Nejen, že padnou každé dívčí postavě, ale navíc mohou mít všité kapsy, takže jsou i praktické. Najdete je v různých barvách i vzorech.

Kromě košilových šatů, kostek a volného oblečení, si získají velkou oblibu kožené kabátky a kalhoty, také košile a ponožky s potiskem, jasné barvy a nejrůznější bekovky. Výběr bude široký. Než se ale pro některý kousek rozhodnete, raději se svého syna či dcery zeptejte, jakou má vlastně představu. Ušetříte si tak spoustu zbytečných starostí a dohadů.

Témata: Rodina