Maminka.czVáš domov

Podzimní dekorace, které zvládnete i s dětmi. Spousta inspirativních fotek!

Markéta Novák Matějková 13.  9.  2020
Léto končí, ale i nadcházející podzim v sobě ukrývá zvláštní kouzlo. Je plný barev a vůně spadaného listí. My máme najednou pocit, že bychom si měli zútulnit domov, protože cítíme, že nastává čas, kdy budeme více času trávit doma. Přinášíme vám proto tipy na podzimní dekorace, které rozzáří váš dům.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dny se zkracují, sluníčko už nemá takovou sílu a je jasné, že podzim dává o sobě vědět. Využijte toho a pojďte si vyrobit nějakou hezkou dekoraci, díky které snadno proměníte váš domov v oázu klidu. Zapomeňte na kupované plastové nebo porcelánové figurky ve tvaru dýně, ale vyrobte si originální dekorace sami.

Dílnička: Vyrobte si draka. Krásná podzimní dekorace vám rozsvítí okno

Pokud si myslíte, že výroba věnců na dveře nebo dekorace na stůl z darů přírody je složitá, vyvedeme vás z omylu. Tvoření vás navíc nemusí stát téměř ani korunu, vystačíte si totiž s tím, co nabízí příroda (šišky, listy, šípky,...). Samozřejmě – bez lepidla nebo případného korpusu na věnec se neobejdete, ale v porovnání s kupovanou dekorací se cena nedá srovnat. Čerpejte z krásy lesu v období, kdy naposledy před zimou nabídne svoje plody.

Při svém zdobení nevynechejte ani vchodové dveře. Podzimní pošmourné dny rozzáří i jednoduchá dekorace na dveře. Nebojte se do tvoření zapojit i své děti. Jejich výrobky z kaštanů vystavte hrdě na viditelné místo.

Podzimní dekorace, kterou hravě zvládnete. Udělejte si vázu z dýně

Inspirace, která bude bavit i děti

  • Barevný stůl – na bílém stolu zazáří barevné listí. Není třeba ho složitě aranžovat, i jakoby ledabyle vložené pod hrnky a talíře vypadá skvěle.
  • Hebká zeleň mechu – měkkost na vás s mechovými věnečky přímo dýchne.
  • Minimalistické šípky – Větvičky s červenými šípky se krásně doplňují se zelenou barvou vázičky.
  • Podzimní mísa – na plochou mísu nebo tác naskládejte poklady, které nasbíráte během procházky. Do středu umístěte pár čajových svíček a je hotovo.
  • Had z listí – bude bavit obzvláště děti. Listí můžete navlékat buď na nit, nebo napichovat na tenký proutek. Hady zavěste do oken či hřebíčkem připevněte na zeď.
  • Podzimní věnec – pokud milujete adventní věnce, dopřejte si i podzimní variantu. (Postupovat můžete podobně jako v případě „hadů“, které na závěr stočíte do kruhu.)
  • Pavučina – nemusí být ostudou koutů. Vyrobte si z větviček a drátků jejich hezčí kamarádku.
  • Závěsné kornouty s chryzantémou – Místo chryzantémy lze do papírových kornoutů nastrkat červené listy stromů (déle vydrží).
  • Prostírání pro dobrou chuť – látkové ubrousky jednoduše převažte provázkem a pod něj zastrkejte šípky nebo jiné podzimní bobule.
  • Klasika našeho dětství– netřeba představovat. Panáčci a zvířátka z kaštanů jsou na špici nejoblíbenějšího dětského tvoření.
  • Kaštanový podnos – zbytek kaštanů umístěte na podnos. Hezky ladí s jednobarevným prostíráním.
  • Jablečný věnec– Nevydrží tak dlouho jako předchozí věnec, nicméně v chladnějším prostředí by se jejich trvanlivost měla znásobit.
  • Šípkové jmenovky – originálně vyřeší rozmístění u stolu při rodinné oslavě.
Témata: Galerie, Dílnička, Naše tipy, Tvoření, Váš domov, Výroba, příroda, Podzim, dekorace, Kaštan, Věnec, Listí, Šípek, Závěs, Pavučina, Drát, Jakob, Interiér, Stůl, Trvanlivost, Vůně, Dýně, Kouzlo, Spoušť, Figurka