Maminka.czRodina

Podzimní dovolená s vaším miminkem na Rhodosu

Reklama 4.  9.  2013
Září až říjen je ideálním obdobím pro strávení dovolené na Rhodosu i s malými dětmi. Moře je po létě vyhřáté a teploty se v průměru pohybují kolem příjemných 27 °C. Pozvolný vstup do vody a jemný písek udělají radost nejen dětem, ale i vám – konečně si na chvíli odpočinete.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Přemýšlíte o pozdní letní dovolené s vaším miminkem? Vydejte se na last minute dovolenou na Rhodos, kde je v září až do poloviny října ještě sluníčko, teplo a moře ke koupání. Tento ostrov patří k nejteplejším ve Středomoří. Zároveň se můžete těšit na typickou řeckou atmosféru, skvělou evropskou kuchyni a romantické západy slunce.

Cestujeme letadlem

Rhodos je ideálním místem pro dovolenou s dětmi díky krátké vzdálenosti. Let z Prahy trvá přibližně 2,5 – 3 hodiny. Během cesty se děti zabaví vlastními hračkami nebo ji v ideálním případě prospí. Nerozhodí je ani časový posun, který je pouze 1 hodina.

Podzimní počasí jako stvořené ke koupání

Mezi podzimními last minute zájezdy do Řecka patří Rhodos k těm nejvhodnějším. Oblíbený je též ostrov Zakynthos, zde se však od poloviny září výrazně ochlazuje. Rhodos nabízí průměrné teploty vzduchu 27 °C a moře 24 °C, které jsou příjemnou vzpruhou po pádu teplot u nás v Česku.

Nemusíte se bát ani nesnesitelného horka na pláži jako tomu bývá v Tunisku nebo v Egyptě. Ostrov je typický neustále pofukujícím větrem, který vás u vody příjemně zchladí. Nepodceňte ale intenzitu slunečních paprsků. Doporučujeme vzít sobě i dětem opalovací krém s vysokým UV faktorem.

Kyblíček a lopatka vám zajistí pár chvil pro sebe

Každá maminka ocení moře s pozvolným vstupem do vody a příjemné písčité pláže, které se vyskytují na východní straně ostrova. Své dítko zajisté nepustíte zcela z očí, ale na písčité pláži alespoň nemusíte hlídat každý jeho krok.

K těm nejkrásnějším plážím jako stvořeným pro malé děti patří Tsambika. Z hotelových resortů je však dostupná pouze autobusem nebo autem. Půjčení automobilu ale není na Rhodosu žádný problém. Další písčité pláže naleznete také v letoviscích Faliraki, Kolimbia nebo Afandou, které jsou mimochodem v příjemné vzdálenosti od letiště.

Dovolenou na Rhodos můžete začít vybírat třeba hned prostřednictvím online cestovní agentury Travelportal, která nabízí atraktivní podzimní last minute zájezdy již od 8 990 Kč a navíc vše vyřídíte v pohodlí vašeho domova.

Témata: Rodina