Maminka.czKam s dětmi

Pohádkový víkend na Chvalském zámku (25.-26. 5.)

redakce 8.  5.  2013
Pohádkový víkend na Chvalském zámku (25.-26. 5.)
Chvalský zámek zve na květnové a červnové akce.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Festival historických tanců - 10. ročník

So 18. 5. od 13.30 do 18 hod., nádvoří Chvalského zámku

Na nádvoří Chvalského zámku vás čeká taneční vystoupení v krásných historických kostýmech, rytíři v plechu i bez něj, historická hudba, taneční skupiny z celé ČR, programy od gotiky až po 30. léta 20. století. Vstup na nádvoří zdarma.

Jak se žilo na Chvalech za jezuitů

Út 21. 5. od 17 hod.

První přednáška svého druhu o působení jezuitů nejen na Chvalech. Přednáší člen jezuitského řádu a autor připravované publikace o působení jezuitů na Chvalech – Mgr. Miroslav Herold, Lic., SJ. Pro návštěvníky výstavy „Jak se žilo v Horních Počernicích“ s platnou vstupenkou vstup zdarma.

Pohádková sobota na zámku se Šípkovou Růženkou a tajemnou půdou

So 25. 5. od 10 do 17 hod.

Komentovaná prohlídka s půvabnou princeznou Šípkovou Růženkou, která provede děti i rodiče celým zámkem, výstavami Pohádková půda ve sklepení zámku a Jak se žilo v Horních Počernicích. Děti čekají úkoly, mimo jiné i tajemný vstup na zámeckou půdu.
Nečekejte, zda se na vás dostane na místě a objednejte se předem! Jedna prohlídka trvá 40 minut, princezna provází vždy v celou hodinu od 10 do 17 hodin (poslední prohlídka v 16 hodin) - rezervace a informace o ceně 281 860 130 nebo infocentrum@chvalskyzamek.cz.

Pohádková neděle na zámku se Zlatovláskou a tajemnou půdou

Ne 26. 5. od 10 do 17 hod.

Chcete se dovědět, jak to bylo s princeznou Zlatovláskou a přitom si prohlédnout výstavy – Pohádková půda ve sklepení zámku a Jak se žilo v Horních Počernicích, celý zámek i sklepení? Nebojíte se úkolů podobně jako Jiřík, když usiloval o Zlatovlásku? Objednejte si komentovanou prohlídku s princeznou. Nečekejte, zda se na vás dostane na místě a objednejte se předem! Jedna prohlídka trvá 40 minut, princezna provází vždy v celou hodinu od 10 do 17 hodin (poslední prohlídka v 16 hodin) - rezervace a informace o ceně 281 860 130 nebo infocentrum@chvalskyzamek.cz.



Výstavy:

Výstava aut-veteránů zn. AERO na nádvoří zámku

do Ne 12. 5.

Auta-veteráni zn. AERO, zapůjčené od hornopočernického Klubu historických vozidel, na vás čekají na zámeckém nádvoří. Nenechte si ujít, pouze do 12. 5.

Jak se žilo v Horních Počernicích

do Út 28. 5.

Unikátní a rozmanitá výstava o starší i novější historii života v Horních Počernicích. Uvidíte dobové fotografie, dokumenty, nejstarší archeologické vykopávky, kroniky, staré mapy, dokumenty a rodinné fotografie z dávných i nedávných dob. Můžete si zkusit složit znak či jednotlivé části Horních Počernic. Jistě vás pobaví i vtipné komiksy, které dokládají historické příběhy, které se váží k Horním Počernicím. Děti si vyzkoušejí hasičskou sirénu, klaunský nos či legrační brýle a mohou najít tu svou ulici v Hornopočernickém uličníku.

Pohádková půda ve sklepení zámku

do Ne 16. 6.

Výstava loutek, filmových dekorací, rekvizit a fotografií z krásného celovečerního filmu pro děti „Na půdě aneb Kdo má dnes narozeniny“ režiséra Jiřího Barty. Jedná se o kouzelný příběh ze zaprášené půdy, kde odložené hračky svedou nelítostný boj s vládcem Říše Zla, aby zachránily nejen unesenou kamarádku panenku Pomněnku, ale i svůj harmonický domov, a poznali, jakou sílu má opravdové přátelství. Všechny loutky, dekorace a příběhy z filmu o pohádkové půdě se nyní nacházejí v tajemném pískovcovém sklepení Chvalského zámku. Pojďte prožít napínavý příběh společně s námi – v rámci výstavy uvidíte i film.



Výstavy v prodejní galerii

Výstava „Interference“ - obrazy Radovana Paucha a Táni Macholdové

do Ne 2. 6.

Prodejní výstava obrazů oblíbených umělců Radovana Paucha a Táni Macholdové. Nenechte si ujít!





Připravujeme:

Svatojánský bál princezen, rytířů a princů

Ne 23. 6. od 15 hod.

Na vědomost se dává, že v neděli 23. června 2013 od 15 hodin se zase po roce otevře brána Chvalského zámku všem princeznám, rytířům a princům. Přijměte naše pozvání a zúčastněte se druhého ročníku bálu, na kterém se celá dvorní družina královsky baví!
Co můžete očekávat? Budete tančit a soutěžit na krytém zámeckém nádvoří. Můžete se těšit na setkání s opravdovými princeznami - Šípkovou Růženkou, Popelkou i Zlatovláskou, uvidíte rytířské šarvátky, zahrajete si královské hry, audienci vám udělí samotná královna a čekají vás i další překvapení.

Pozor, při příležitosti bálu bude slavnostně otevřena nová výstava Poklady na Chvalském zámku - Ztracené město hlavolamů, modely letadel a pokojíčky pro panenky (od 22. 6. do 22. 9. 2013.

Jednotné vstupné pro děti od 3 let a dospělé je 80 Kč. Rodinné vstupné (2 dospělí + max 3 děti) 230 Kč. V ceně vstupenky je prohlídka všech výstav i interiérů zámku. Děti do 2 let zdarma. Předprodej a rezervace vstupenek v recepci Chvalského zámku. Bližší informace na e-mailové adrese: infocentrum@chvalskyzamek.cz nebo telefonicky na tel. čísle: 281 860 130.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Napínavý příběh, Chvalský, Infocentrum, Pohádkov, Tajemno, Opravdové přátelství, Družina, Půda, Na Chvalské, Víkend, Uličník, Vik, Sklepení, Kouzelný příběh