Maminka.czPeníze

POMÁHAT s radostí: Prvním z podpořených dětských domovů byly Ledce

Markéta Novák Matějková 21.  12.  2016
Projekt POMÁHAT s radostí podpořil první dětský domov - Ledce. Prodejem obrazů dvouletého Kuby se podařilo získat 35 tisíc korun. Poukaz na peníze byl předán řediteli dětského domova, Romanu Pejšovi, který je použije na zdravotní pomůcky pro děti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Projekt POMÁHAT s radostí vznikl jako unikátní charitativní akce blogu Dítě jménem Kuba, a to na podporu dětí z dětských domovů, s odbornou záštitou Yourchance o.p.s. Jedná se o prodej obrazů dvouletého Jakuba, za jehož výtěžek se pořídí zdravotní pomůcky dětem z vybraných dětských domovů.

Denně zazvoní na Lince bezpečí telefon 500krát. Děti hledají štěstí

„Chtěla jsem podpořit děti, které nemají to štěstí, že by vedle sebe měly milující rodiče. Jsem nesmírně ráda, že má projekt ohlasy a podařilo se nám získat částku 35 tisíc, kterou jsme spolu s Kubou předali přímo řediteli dětského domova.

Ten za ně pořídí například obroučky na brýle, vitamíny a často nemocným dětem i ozdravný pobyt,“ říká Tereza Melišová, autorka projektu POMÁHAT s radostí, která píše blog Dítě jménem Kuba.

„Rádi jsme přijali nabídku spolupráce na této akci. Shodli jsme se na tom, že vybrané peníze musí být použity na něco smysluplného. A co je víc, než zdraví?“ doplňuje Jana Merunková, spoluzakladatelka a ředitelka YOURCHANCE ops.

Tímto ale POMÁHAT s radostí nekončí. Podpora dětských domovů a nákup potřebných zdravotních pomůcek bude pokračovat po celý příští rok. V tuto chvíli můžete dětem přispět například díky projektu na HitHit.

„Kromě dětských domovů jsme začali s Kubou podporovat například i azylový dům pro matky s dětmi v Hradci Králové, kde potřebují především oblečení pro děti od narození do tří let nebo Klokánek v Teplicích, kde zase ocení věci běžné denní spotřeby, jako hygienické pomůcky pro děti, dětskou kosmetiku, pleny apod.,“ dodává Melišová

Více informací o podpoře dětí z dětských domovů získáte zde nebo na webu projektu.

Blog Dítě jménem Kuba: Po čem mámy touží
Blog Dítě jménem Kuba: Když má chlap rýmu, tak skoro umírá
Blog Dítě jménem Kuba: Jsem špatná máma?
Témata: Peníze, domov, dětský domov, Blog Dítě jménem Kuba, Azylový dům, Radost, Milující rodič, Tereza Melišová, Klokánek, Led, Špatná máma, Výtěžek, Dětský, Řád, Charitativní akce, Dom