Maminka.czPovahové rysy

Matka introvertka: Na dětském hřišti ji poznáte tak, že sedí sama bokem a tiše se těší, až půjde domů

Aneta Petroušková 21.  3.  2024
Je nedružná, nemá ráda řeči o ničem ani pohledy cizích lidí. Ale ráda by ze svých dětí vychovala normální lidi. Matka introvertka. Poznáváte se?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když jsme začali o tom dětském hřišti – máma introvertka nechápe, proč by se měla venku bavit s cizími ženami jen proto, že se jim přibližně ve stejnou dobu podařilo počít a porodit dítě. Většina introvertek sice dokáže s cizími lidmi komunikovat, ale je to pro ně vyčerpávající. Navíc neví, o čem si s takovou cizí paní vlastně povídat. O tom, že je dneska hezky? Že má její chlapeček hezký bagr? Nebo že má jeho maminka hezky afektovaný projev?

Pokud nejste máma introvertka, pojďme si dát rychlokurz, jak taková introvertka uvažuje a jedná: Tak zaprvé, má poměrně bohatý vnitřní svět (byť může vypadat jako šedá nezúčastněná myš, hlava jí jede na plné obrátky). K životu jí stačí pár blízkých lidí, tedy rodina a pár kamarádek, se kterými si může popovídat hezky do hloubky, protože jedině taková komunikace je pro ni naplňující. Chcete s ní plácat o ničem? Tak to raději mlčte.

Přihlaste se
a zdarma dočtěte
tento článek

 

 

V pokračování článku také najdete

Proč je fajn být mámou introvertkou

Kdy opustit komfortní zónu

Jak na malé introverty a extroverty

Témata: Časopis Maminka, Rozhovor, Vánoce, Povahové rysy, povaha, Charakter, Komunikace, Maminka, Mentorka, Energie, Děti, Cizí žena, Dětské hřiště, Nastavení, Cizí člověk, Máma, Introvert