Poradíme: Jak vyzrát na strie a získat po porodu zpět ploché bříško

Reklama 16.  2.  2017
Dostat se po porodu na původní váhu nemusí být zdaleka tak těžké, jako získat zpět ploché břicho bez strií. Máme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co potřebujete na cestě za perfektním tělem po porodu vědět.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Strie se objeví u 90 % těhotných

Pokud tedy patříte ke zbývajícím 10 % šťastných a strie vás minuly, máte vysoce elastickou kůži, správně vyživenou a hydratovanou a tyto vlastnosti jste si dokázaly udržet i v těhotenství, kdy se vlivem hormonálních změn může kvalita kůže radikálně změnit. Strie, tedy prasklinky v kůži, se ale netýkají pouze těhotných, ale mohou se právě v důsledku změn tělesných proporcí objevit až u 70 % žen v období dospívání a dokonce také u 40 % dospívajících mužů, obzvlášť pokud se věnují sportu.

Klepněte pro větší obrázek

Prevence je v boji proti striím zásadní, ale nedokáže zázraky

Vzniku strií můžete poměrně účinné předcházet pravidelným promazáváním pokožky mastnými krémy a oleji přímo určenými na prevenci strií. Tyto produkty pomáhají kůži rychleji růst a tím odolávat prasknutí. Preventivně působí i nejrůznější kosmetické tělové programy, které jsou zaměřeny na zvýšení pružnosti a odolnosti kůže.

Klepněte pro větší obrázek

Na strie pomáhají lasery

Strie začněte řešit nejlépe ještě dříve, než se vám první objeví. Promazávejte si břicho, prsa i boky, a zlepšete tak elasticitu kůže. Pokud se vám přesto strie udělají, je vhodné urychleně zahájit léčbu lasery, které jsou při řešení strií nejúčinnější pomocí. Opakované zákroky pomohou tomu, aby strie rychleji zbělaly, nebyly červené a hluboké.

TIP: přečtěte si více o tom, jak na odstranění strií laserem!

Dermatologové kliniky Asklepion zlepšují vzhled strií unikátní metodou – kůži ošetřují frakcionovaným CO2 laserem, který vybrousí pajizévku, aniž by způsobil krvácení a zároveň vypne kůži, takže strie budou bledé a zahlazené. Na červené strie mají další lasery, které zamezí cévní zásobení jizvičky, a tak urychlí její vyblednutí. Stav strií výrazně zlepšuje i masáž tělovými přístroji, například LPG.

Krásné břicho po porodu vám vrátí abdominoplastika

Po porodu se na břiše mohou nejen objevit strie, ale často zůstává také povolená kůže a vyklenutá břišní stěna, a to i v případě, že po porodu poctivě cvičíte. Pak přichází na řadu chirurgický výkon – abdominoplastika. Tato operace řeší kožní nadbytek v oblasti břicha a současně také rozestup přímého břišního svalu. Rozsah operace vždy určí plastický chirurg individuálně po dohodě s pacientem a podle aktuálního nálezu. Na operační sále strávíte při abdominoplastice 2-3 hodiny v celkové anestezii.

Po operaci budete muset ještě měsíc nosit elastický pás, který usnadní hojení. Pokud ovšem chcete zkusit méně invazivní cestu, je tu lékařská kryolipolýza Cooltech, která zlikviduje tukové buňky například v podbřišku mrazem. Jestli vás zkrátka vzhled vašeho bříška trápí a nedaří se vám ho zlepšit ani kosmetikou, ani cvičením, obraťte se na specialisty. Váš problém se striemi nebo povoleným bříškem po porodu vyřeší nejúčinnějšími postupy a vy se budete radovat nejen z miminka, ale i ze své perfektní postavy.

Klepněte pro větší obrázek

Znáte Asklepion?

Síť center Asklepion je již od roku 1996 lídrem estetické medicíny v ČR. Poskytuje služby v oborech stomatologie, dermatologie, plastická a cévní chirurgie, ORL, fyzioterapie, kosmetika ad.

Pokud hledáte špičkového dermatologa, najdete ho právě v Asklepionu. Mezi nejčastější ošetření patří vyhlazení vrásek, omlazení pleti laserem, epilace nebo třeba trvalé odstranění pocení.

Plastická chirurgie kliniky Asklepion to je tým světově vyhledávaných chirurgů a akreditovaná pooperační péče. Oddělení cévní chirurgie se zaměřuje na léčbu křečových žil nejšetrnějšími metodami.

Lepšího partnera pro zdraví a krásu si v Česku vybrat nemůžete.