Maminka.czZdraví

Poradna: Po porodu mi zůstalo vytahané břicho. Co s tím?

29.  11.  2016
Na otázku odpovídá plastický chirurg Mudr. Svatopluk Svoboda, který působí jako vedoucí lékař 1. kolínského sanatoria.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

KAROLINA K.: Po porodu mi zůstalo dost povolené břicho. Jak se dá ale poznat, jestli je jen uvolněné a tlusté, nebo zda je to vytahaná kůže? A jakým způsobem se pak dá případně povislá kůže chirurgicky redukovat?

MUDr. Svatopluk Svoboda: Nadváhu poznáte většinou sama, a nejste-li si zcela jistá, zkuste si za pomoci internetu stanovit svůj body mass index (BMI). Úplně nejlepší je ale navštívit plastického chirurga.

Zkušený plastický chirurg nejenže pozná různé formy uvolněné kůže břicha, ale především zjistí stav vaší svalové stěny břišní a na základě vašeho vyšetření jistě dokáže určit možnosti řešení.

Těch možností je několik, od nejjednodušší, což je cvičení a dietní režim, přes redukci tuku liposukcí až po některé poměrně náročné. Nejsložitější je kompletní plastika stěny břišní, takzvaná abdominoplastika.

Tento chirurgický zákrok je ale často jediným, ale ve svém důsledku nejkomplexnějším a zejména definitivním řešením nejen uvolněné kůže břicha, ale současně i zpevněním uvolněných a rozestouplých svalů přední stěny břišní.

O přesném postupu a možnostech řešení vás ale může informovat jen plastický chirurg po vašem vyšetření.

Jak dostat bříško po porodu do formy?
Hubnutí po porodu: Jak dostat bříško do formy?
Poporodní pás vám pomůže vrátit bříško rychleji do formy
Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Po porodu, Jen pro maminku, Krása a styl, Hubnutí po porodu, pořad, Bříško po porodu, Chirurgický zákrok, Pór, Plastický chirurg, Povolené břicho, Povislá kůže, BMI, Břicho, Zpevnění, Dietní režim, Body Mass Index, Výtah, Svoboda, ZUŠ, Poradna, Plastika, Svatopluk Svoboda, Zdraví na Heureka.cz