Maminka.czŠkolák

Poradna: Zvládněte vysvědčení bez stresu a nervů

Iva Endrychová 27.  6.  2016

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vysvědčení - pro některé děti to slovo nic neznamená, pro jiné je obávaným strašákem. Rodiče by si měli hlavně uvědomit, že vysvědčení je také jejich vizitka, jak se s dítětem do školy chystají a jak se školou komunikují. 

Aby se vysvědčení nestalo pro děti traumatem, je k němu třeba přistupovat pečlivě. Především s dítětem probrat jeho úspěchy a neúspěchy. Jak to udělat, aby příští rok nedocházelo k nějakým excesům. Děti za vysvědčení rozhodně netrestejte a vyvarujte se i výhrůžek typu „nechoď mi se špatným vysvědčením na oči...“ 

O tom, jak se s vysvědčením svého dítěte vyrovnat a jak jak zlepšit jeho výsledky, bude naše poradna tento týden, tentokrát s jednou se spoluautorek projektu akademie rodičovství - Katkou Novotnou.

Klepněte pro větší obrázek

Akademie rodičovství poskytuje ucelené informace na téma výchovy. Pomáhá ve svých kurzech tvořit vlastní pohled na výchovu. Kateřina Novotná se v projektu specializuje na rodinné poradenství. Koučování a mentoringu se věnuje už patnáct let.

Témata: Děti, Školák, Chování a vztahy, Vysvědčení, pořad, Kateřina Novotná, Akademie rodičovství, Poradna, Stres, Koučování, Pór