Pořídit dítěti sourozence, aby jednou nebyl sám. Je to rozumný důvod?

breburda 24. 11. 2016 18:27
Co to tam ta dáma mele? Jde o to, aby člověk nebyl sám až nebudou rodiče. To už sourozenci asi dávno nebudou miminka!
Thyronx 24. 11. 2016 18:37
Co je to za idiotský nadpis?
Snad aby nebyl jedináček sobec, nebo maminčin rozmazlený mazlíček?
Ale ay nebyl sám? Tak idiotský důvod jsem dosud neslyšel a nečetl.
Byli sme tši sourozenci a je to tak akorát pro rodinu co chce děti a umí se o ně starat.
lada 24. 11. 2016 21:42
Souhlasím s tím, že sourozenci nikomu nezajistí oporu v dospělosti. Mnohdy je tomu právě naopak. A že by byly děti z početnějších rodin méně sobecké? Spíš se lépe prosazovat své potřeby.
Payaz 24. 11. 2016 21:53
Souhlasim s ladou. Neznam v okoli jedine sourozence kteri by v dospelosti byli jeden druhemu oporou a nebyli sobci. Vsechno je to jen o vychove.

Andrea 25. 11. 2016 21:23
Rodiče jsou dva - děti by měly být dvě, to je můj názor.... Pokud děti nejsou moc věkově vzdálené, tak si pomůžou i se školními věcmi, mladší se může zeptat staršího, jak to probírali ve škole atd. Jedináček je v rodině sám, rodiče jsou dva - třeba doma u telky si povídají o pracovních věcech a já kdysi s bráchou jsme si povídali v pokojíku o svých věcech. A hlavně neříkejte dětem, že miminko je k ničemu atd. Každý byl jednou miminko, a hlavně, bohužel manžel mé přítelkyně soustavně klukovi vnucoval, že malé dítě je k ničemu a on tak moc toužil po sourozenci. Ovšem je jedináček a sám děti ani neplánuje, proč, zřejmě je miminko jen na obtíž, jak slyšel od svého otce a zůstalo to v něm. Když nemáš sourozence, nemůžeš být ani teta, ani švagrová atd. Nikdo neví, jak to dopadne, ale proč se bránit dvěma dětem předem. Otec onemocněl a já jsem byla ráda, že jsem nemusela mamku utěšovat sama.
5