Maminka.czMaminky ve světě

Porod v USA: „Spíš než v nemocnici jsem si připadala jako na wellness víkendu“

Jana LeBlanc 23.  5.  2017
Napsat o své americké porodnici jsem se chystala už velmi dlouho. Nakonec mi ale přišlo lepší počkat, až budu mít i jinou zkušenost než pouze z exkurze, na které jsme byli v říjnu. Takže, konečně už můžu!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Už jsem se zmiňovala, že do své americké porodnice jsem se nemusela nijak zapisovat. Proběhlo to nejspíš nějak automaticky, neboť porodnice, tedy aspoň tato (v žádném případě neříkám, že to takhle funguje v celých USA, protože to nevím), je součástí velké nemocnice, kam jsem během těhotenství chodila na preventivní prohlídky k týmu gynekologů.

Těhotná v USA: Až se narodí, budete uvažovat o obřízce?

Součástí nabídky placených předporodních kurzů byla i neplacená prohlídka porodních sálů a pokojů. Protože jsem byla zvědavá a hlavně jsem chtěla vědět, kam mám v den D jít a co mě zhruba čeká, ráda jsem ji už v říjnu využila.

Pamatuju si, že již tenkrát jsem z hodinové exkurze odcházela naprosto omámená pohodlím a komfortem, do kterého se měl Beníček narodit.

Témata: Časopis Maminka, Nemoc, Blogy, Maminky ve světě, USA, Čárový kód, Zbytek, Intimní záběr, Knoflík, Porodní pokoj, Asistence, Směna, Prohlídka, Kód, Beníček, Psychický stav, Vstřícnost, Pojištění, Košile, Jan Leblanc, Stisk, Zdravotní pojištění, Novina, Vaginální porod, Rodný list