Maminka.czPeníze a kariéra

Poslední šance pro ženy sjednat si levnější životní pojištění

Reklama 20.  9.  2012
Poslední šance pro ženy sjednat si levnější životní pojištění
Ženy už mají jen několik týdnů na to, aby si uzavřely životní pojištění za výhodných podmínek. Ve Wüstenrotu na toto období připravili mimořádnou nabídku – životní pojištění s úrazovým pojištěním dětí zdarma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na základě novely zákona o pojišťovnictví vycházející z rozhodnutí Soudního dvora Evropské unie budou pojišťovny muset od 21. prosince tohoto roku uplatňovat pravidlo stejného přístupu k oběma pohlavím. Nebudou už moci stanovovat rozdílné pojistné pro muže a ženy podle pohlaví („gender“) na základě statistiky úmrtnosti, tj. pravděpodobnosti dožití se vyššího věku, jak tomu bylo dosud. Lze očekávat, že v budoucnu se pojistné ženám zvýší o 40 až 80 %.

Pro ženy (a nejenom pro ně) připravili ve Wüstenrotu další zvýhodnění pojistných produktů, u kterých jsou nyní do životního pojištění automaticky zahrnuty také děti pojištěného v podobě „Úrazového pojištění Dětství“. To se vztahuje na děti pojištěného od 6 měsíců věku do okamžiku dosažení 18 let.

Úrazové pojištění Dětství je součástí produktů životního pojištění - rizikových pojištění ProSichr a ProSichr k úvěru, kapitálového pojištění ProBudoucnost a investičního pojištění ProInvest.

Pokud si pojištěný (dospělá osoba) sjedná v rámci uvedených produktů připojištění trvalých následků úrazu, tělesného poškození organismu následkem úrazu a denní dávky při hospitalizaci následkem úrazu nebo nemoci, jsou jeho děti zdarma pojištěny na ta připojištění, která si dospělá osoba uzavře.

Hlavní výhodou Úrazového pojištění Dětství je úrazové krytí pro děti zdarma. Na děti pojištěného se vztahuje:
• výplata dvojnásobku pojistného plnění u připojištění trvalých následků úrazu v důsledku dopravní nehody,
• u tělesného poškození organismu výplata pojistného plnění za všechny diagnózy způsobené jedním úrazem na rozdíl od denního odškodného,
• výplata denních dávek od 1. dne pobytu v nemocnici, a to až 150 korun na den.
U dětí se neprověřuje zdravotní stav ani nevyplňuje zdravotní dotazník.

Příklad trvalých následků úrazu v důsledku dopravní nehody s progresivním plněním:
Při pojistné částce 150 000 Kč by u dítěte a stupni poškození 65 % činilo pojistné plnění 369 000 Kč; při 100% stupni poškození by výplata činila 1 500 000 Kč, tedy maximální pojistné plnění na jedno dítě.

Pojištění si můžete rychle sjednat přes internet na stránkách www.wustenrot.cz.

Témata: Peníze a kariéra

Video