Maminka.czNaše tipy

Pozvánka na křest knihy Facky z Marsu

redakce 28.  1.  2011
Dovolujeme si Vás pozvat za vydavatelství Mladá fronta a Knihkupectví a antikvariát Fryč na slavnostní křest knihy Pavla Tomeše Facky z Marsu s podtitulem 77 fejetonů z týdeníku Mladá fronta Sedmička.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kniha představuje výběr populárních fejetonů publikovaných v týdeníku Mladá fronta Sedmička, které si rychle získaly širokou čtenářskou oblibu.

Fejetony editora týdeníku Mladá fronta Sedmička Pavla Tomeše mají v kontextu českého novinářského prostředí osobitý autorský styl. Autor v nich originálně a vtipně glosuje každodenní situace i aktuální témata. Inspirací pro něj jsou konkrétní situace, události nebo obecně platné pravdy, které však dokáže podat z nového – často nečekaného – úhlu pohledu.

Jeho texty nepostrádají velký smysl pro ironii a originální humor, pozoruhodné postřehy, kombinace i nápady. Právě autorova lehkost projevu a hravost je společně s uměním černého humoru to, co čtenáři v jeho fejetonech tolik oceňují. Kniha je doplněna komentujícími ilustracemi kreativního grafika týdeníku Mladá fronta Sedmička Jana Duchoně. Multiregionální týdeník Mladá fronta Sedmička vychází ve 43 městech po celé České republice a Pavel Tomeš působí v jeho brněnské redakci.
Kniha bude pokřtěna v úterý 1. února 2011 v 17.00 hodin v Knihkupectví a antikvariátu Fryč (Pražská 14, Liberec) za účasti autora Pavla Tomeše, ilustrátora Jana Duchoně a šéfredaktora týdeníku Mladá fronta Sedmička Pavla Macků.

28. ledna 2011

Témata: Naše tipy, Knihy, Velký smysl, Pozvánka, Křest, Grafika, Mars, Každodenní situace, Knihy na Heureka.cz