Maminka.czNaše tipy

Právě teď! Dětský prodejní festival mini, kde koupíte hračky, knížky i oblečení

redakce 17.  5.  2019
Chcete pro své děti pořídit vkusnou a designovou výbavu? A to pokud možno na jednom místě s tím, že si budete moci všechno prohlédnout a vyzkoušet? Pak byste neměli tento pátek či sobotu chybět v pražské Kotvě na festivalu mini.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

7. edice Dětského prodejního festivalu mini se opět odehraje v 5. a 6. patře OD Kotva, do nichž bude vyhrazen speciální vstup z postranní pasáže vpravo od hlavního vchodu do OD Kotva. Celý výstavní prostor i vstup do něj bude bezbariérový.

Tentokrát v 6. patře u kavárny bude zpřístupněna venkovní terasa s krásným výhledem na Staré Město, na níž na návštěvníky bude čekat nábytek od mladých designérů nové značky Meyto a stánek s nanuky Lunar.

Cvičení na houpacích prknech? Ano! 

Další novinkou je, že v sobotu bude v 6. patře velký hlídaný dětský koutek v režii Little Bubbles, kde se o děti postarají a nabídnou jim smysluplné hlídání se zábavný program – cvičení jógy, cvičení na houpacích prknech a výtvarné dílny.

"Na oba dny jsme připravili bohatý doprovodný program včetně zdobení nanuků Lunar a cupcakes s Lelí, minikřest knihy-abecedáře ABCZ, výtvarnou dílnu s Bajkajlaj, hudební workshop s La školou a tak dále," vyjmenovává zakladatelka festivalu Tereza Bruthansová. 

A to není zdaleka všechno. RePello s designérem Michalem Strachem nachystalo workshop, na němž si děti dotvoří a „vytuní“ vlastní dřevěné autíčko Double Face Car, které bude zároveň novinkou, již v premiéře uvedou právě na mini.

V 5. patře organizátoři ve spolupráci s novým partnerem, japonskou firmou Kitpas, a ilustrátorem Patrikem Antczakem, autorem Alfabety, připravili výtvarné dílny, na nichž děti budou tvořit hravé papírové obrazce, které budou dokreslovat bezprašnými křídami Kitpas přímo na zeď. Vznikne tak velkoplošný obraz.

Mezi vystavovateli najdete jak již oblíbené stálice, tak nové značky a obchody, které představí výrobky a sortiment původem z České a Slovenské republiky i zahraničí. Festival si zakládá na pečlivém kurátorském výběru zakladatelky a ředitelky mini Terezy Bruthansové.

 
Témata: Naše tipy, Cestujeme, festival, Kitchenette, prodej, PRÁV, Little Bubbles, Stálice, Tereza Bruthansová, Edice, Hráč, Sortiment, Nanuk, Kotva, Michal Strach, Knížka, Staré město, Vigvam, Dílna, Terasa, Výtvarná dílna, Slovensko, Mamie, Od Kotva, Český