Maminka.czMateřídouška

Právě vychází lednová Mateřídouška

Simona Procházková 12.  1.  2022
Na co všechno se můžou těšit malí školáci v prvním letošním vydání oblíbeného časopisu Mateřídouška s Lego Avengers na obálce? Je toho opravdu spousta.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokus na doma: Vyrobíme si šiškové krmítko pro ptáčky. Je celé jen z přírodních surovin, takže po něm nakonec zůstane jen malý kousek režného provázku.

Zvíře měsíce: Přinesl vám domů Ježíšek zakrslého králíčka? V Mateřídoušce si ukážeme, jak se o takové zvířátko starat, aby mu u vás bylo dobře.

Téma z titulní strany: Představíme ty nejlepší hry ze světa kostek. Každá se hodí pro někoho jiného, tu svou si ale najde každý. Nechybí samozřejmě ani chytré hrací tipy redaktorky Káti.

Vyrábění: Malý designér děti v lednovém čísle naučí, jak si postavit sněhuláka, který zaručeně v žádném pokojíčku neroztaje!

Cestování: První zastávku po krajích ČR odstartujeme v našem hlavním městě. Kromě krásně ilustrované mapy, nechybí samozřejmě ani pořádná dávka luštění, ze kterého se toho děti o Praze dozví ještě mnohem víc.

Lednové Sluníčko cestuje do pravěku

NOVÁ RUBRIKA: ČASONAUTI:  O dost dříve, než do Evropy přišli lidé dnešního typu, tu měli domov neandertálci. Parta tří kamarádů se svým časoletem přistála nedaleko jedné z jejich jeskyní, aby se pěkně zblízka podívali, jak neandertálci žili.

Velký detektivní komiks: Ludva s Ednou se na šesti stranách vesele ilustrovaného komiksu pokusí najít padoucha, který má na svědomí jeden dost zvláštní únos. Co se opravdu stalo a kdo má tuhle lumpárnu na svědomí, může pomoct Ludvě s Ednou vypátrat i váš malý detektiv. Hodit se mu k tomu bude poskládání padouchova identikitu. Ten a ještě jeden soutěžní identikit najdou děti k vystřižení na kartonu lednové Mateřídoušky.

Zvěřinec: Která zvířata by vyhrála soutěž otužilců? My máme jasno!

Tělo:  Zuby umí člověka potrápit. Proč se jednomu kazí a druhý je má jako perličky? Na tuto výpravu si naši výzkumníci už dlouho brousili zuby. 

Ani v lednové Mateřídoušce samozřejmě nemůže chybět anglicko-český komiks a komiks o strašidlech, představení další knihy z povinné četby, nápady, jak si vylepšit pokojíček, vaření, filmový plakát, srandičky a tipy, co si nenechat v měsíci lednu ujít.

Mateřídouška s LEGO Avengers na titulní straně je právě v prodeji.  

Kupujte v trafikách nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/materidouska

Témata: Mateřídouška, Děti, Školák, Tvoření, Pohádky, luštění, Ježíšek, Čtení, povinná četba, časonauti, Ze světa, zvěřinec, Ludva, Komiks, Krmítko, Padouch, Vyrábění, Praha, Česká republika, Mater, Evropa, Káťa, Edna, Malý školák, Časopis