Maminka.czMateřídouška

Právě vychází prosincová Mateřídouška

Simona Procházková 17.  12.  2021
Také se váš malý školák nemůže dočkat Ježíška? Kupte mu prosincové vydání Mateřídoušky se spoustou hravých úkolů, chytrého čtení a zábavného luštění. Čekání mu rychleji uteče!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedním z tradičních vánočních zvyků je pečení cukroví. Což se hodí, protože k prosincovému pokusu na doma děti potřebují právě vykrajovací formičku.

Věděli jste, že kapři jsou ve skutečnosti domácí zvířata, podobě jako třeba králíci nebo prasata? A jako u ostatních, také u nich jsou vyšlechtěna různá plemena. A to jste tušili, že kapr se ve volné přírodě může dožít požehnaného věku až 40 let?

K vánočním svátkům neodmyslitelně patří mimo jiné kouzelník s brejličkami. Malý designér navrhl v Mateřídoušce pokojíček právě ve stylu Harryho Pottera. Navíc ti ještě ukáže, jak si ve stejném duchu vyzdobit květináč.

Na poslední zastávce Cesty kolem světa se Dáša s Matesem vrátí zpátky do České republiky. Prozkoumejte s dětmi ilustrovanou mapku ČR, pak se pusťte do luštění a dozvíte se toho o naší republice ještě mnohem víc.

Protivník nebo pomocník? Jak čas ovlivňuje mateřství? Dozvíte se v lednovém vydání časopisu Maminka

Vánoce, Vánoce přicházejí… Kdo ale nosí dárky? To se liší podle toho, v jaké zemi se na to zeptáte. U nás je to Ježíšek. Jak to ale mají děti jinde ve světě? Maskoti Ludva s Ednou si zabalili cukroví a vyrazili na výzvědy.

Někdo má nehty okousané, další pečlivě upravené. Co o nehtu ale opravdu víme? Seznamte děti s poznatky našich výzkumníků.

V Mateřídoušce děti najdou ještě i dvě ilustrované pohlednice k vystřižení. Jednu z nich mohou vymalovat a jako novoroční přání poslat někomu, koho mají rády. Druhá pohlednice je soutěžní. Dejte nám prostřednictvím ní vědět, o čem by si vaše dítko chtělo v Mateřídoušce přečíst. Třeba se právě na něj usměje štěstí a vyhraje oblíbenou stavebnici.

Je toho ale mnohem víc. Mateřídouška s postavičkami z animáku Zpívej 2 na titulní straně je právě v prodeji.  

Kupujte v trafikách nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/materidouska.

Témata: Mateřídouška, Školák, Tvoření, Vánoce, příroda, Harry Potter, Výtvarné aktivity, luštění, Ježíšek, Volný čas, kouzelník, Tipy na čtení, animák, povinná četba, Pohlednice, Malý školák, Kapr, Česká republika, PRÁV, Formička, Pečení, Výzkumník, Ludva, Mater, Novoroční přání