Maminka.czNež otěhotníte

Před početím tělo důkladně pročistěte. Pomohou vám čaje a oleje

Simona Procházková 24.  5.  2013
Před početím tělo důkladně pročistěte. Pomohou vám čaje a oleje
Plánujete miminko? A víte co dělat pro vědomé početí zdravého a spokojeného děťátka? Že ne? Tak o tom si povíme v dnešním článku…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pitný režim aneb co zavlažuje naše tělo

Našemu organismu je nejpřirozenější popíjení čisté, pramenité vody. Ideální je živá voda dovezená z některé studánky a uskladněná v skleněné nádobě (rozhodně ne plastu). Čistá pramenitá voda má schopnost navázat na sebe škodliviny a odvést je z těla ven. Žádná minerálka či sycená voda tohle neumí. Vodu můžeme kombinovat s čerstvými zeleninovými šťávami (doporučuji mrkev, červenou řepu, okurku, cuketu, chřest..) a bylinkovými čaji (například kopřiva, jitrocel, bez, lípa, měsíček lékařský, maliník, ostružiník, jahodník..).

Lehká a živá strava

Základem našeho jídelníčku by měla být syrová i dušená sezónní zelenina a ovoce, saláty, čerstvé klíčky, kvalitní celozrnné pečivo. Velkou část našeho jídelníčku by měli tvořit luštěniny (fazole, cizrna, hrách, červená, žlutá, zelená, hnědá, černá a šedá čočka, mungo), pohanka, neloupaná rýže, klíčky, jáhly, celozrnné těstoviny, tofu. Snažíme se zařadit mořské řasy (nori, arame, wakame, hijiki) i léčivé houby, jako je hlíva ústřičná a žampiony.

Připravme tělo na otěhotnění pomocí přírody a bez chemie…

1. Detoxikace organismu
Důležitým krokem ke zdravému organismu ženy i muže je detoxikace, Existuje řada očistných metod, které nám pomohou zbavit se nahromaděných mikrobů, těžkých kovů i parazitů. Já dnes uvádím jednu rychlou, ale velmi účinnou detoxikační proceduru, doporučuji ji provádět 3 x za sebou, po týdnu.

Blesková očista organismu

Najdeme si den, v kterém si můžeme dopřát klidový režim, kdy nemusíme vycházet ven ani přijímat návštěvy.
Potřebujeme: 1 láhev Zaječí kyselky hořké, 2-3 lžíce lněného semene

Postup: Ráno nalačno během dvou hodin vypijeme celou láhev Zaječí kyselky hořké a následně navštěvujeme toaletu, dokud se střeva úplně nevyčistí. Tato očista netrvá déle než 2,5 hodiny.

Tip: Dva dny před touto detoxikací je dobré konzumovat pouze lehká nejlépe zeleninová či obilninová jídla.

2. Vyčištění a regenerace ledvin
Zdravé ledviny jsou pro správný chod celého organismu naprosto nezbytné, protože udržují v rovnováze celý organismus. Nedostatečná činnost ledvin se projevuje hromaděním odpadových látek v krvi, které měly být odstraněny.

Nejlepší čaj na regeneraci ledvin – čaj Jiřího Janči

Abychom dokonale zregenerovali ledviny, je nutné 8 týdenní popíjení speciálně namíchaného čaje podle Ing. Jiřího Janči (dá se pod tímto názvem koupit v nálevových pytlících). Nesmí se ani 1 den vynechat.Čaj se popíjí 3 x denně, musí být vždy čerstvý!.

Potřebujeme:
3 díly natě celíku zlatobýlu (musí být použitý pouze tento druh celíku solidago virgaurea)
1 díl natě přesličky rolní
1 díl natě truskavce ptačího
1 díl natě rdesna blešníku

Postup: Léčivky smícháme dohromady, čaj si připravíme tak, že 1 čajovou lžičku směsi přelijeme 2 dl vroucí vody a necháme 10 minut louhovat, pak přecedíme a popíjíme.

3. Regenerace a posílení činnosti žlučníku a jater

Játra jsou skutečnou chemickou továrnou celého organismu, kde každý okamžik probíhá na 5600 chemických reakcí. Krátce řečeno, není v organismu akce, na které by se játra aspoň z malé části nepodílela. Už tento fakt svědčí o jejich důležitosti a potřebě je mít v co nejlepším stavu.

Očista žlučovodů

Žlučové kameny a zanesené žlučovody vedou k tomu, že játra a dvanácterník pracují s velkým zatížením. Typickým projevem zaneseného žlučníku bývají poruchy trávení, říhání, nadýmání, nechutenství a bolestivost této oblasti.
Tato čistící metoda spočívá v tom, že každý den nalačno vypijeme 1 štamprlku panenského olivového oleje smíchanou s 2 lžícemi citrónové šťávy, pak nesmíme 1 hodinu nic jíst ani pít! Tuto proceduru provádíme po dobu 3 měsíců.
 

Jak játra a žlučník posílit?

Kořen hořce žlutého skvěle posílí žlučník i játra
Játra si posílíme kořenem hořce žlutého – užíváme 4 x denně kousek o velikosti 0,5 x 0,5 cm nadrceného kořene zapijeme vodou, tato kúra by měla trvat po dobu 8 týdnů. Kořen hořce je naprosto spolehlivý prostředek na odstranění pálení žáhy.

Řepíkový prášek podporuje činnost jater

Tento přípravek je velmi účinný při potížích se žlučníkem a játry a potížích s tvořením šťáv v zažívací soustavě.
Potřebujeme: na prášek rozemletou nať řepíku
Postup: Po dobu 6 týdnů užíváme 3 x denně na špičku kulatého nože a zapijeme vodou.
TIP:Kořen hořce i řepíkový prášek doporučuji užívat souběžně.

Rostlinné oleje dokonale vyživují organismus

Mandlový olej

Mandle obsahují kvalitní bílkoviny, vitamin E, enzymy, vápník (ve 100 gramech mandlí se nachází cca ¼ doporučené denní dávky vápníku), hořčík a další cenné látky. Mandlový olej výrazně zmírňuje všechna podráždění trávicího ústrojí, od úst až po konečník. Vhodný je i při bronchitidě, zánětech močových cest. Dále posiluje nervovou soustavu, zpevňuje zubní sklovinu, posiluje nehty, vlasy a pomáhá zkrášlovat pokožku.
Doporučené užívání:1 x denně 1 lžička oleje

Sezamový olej

Sezamová semínka jsou bohatá na kvalitní olej, který je zdrojem rostlinných bílkovin, fosforu, niacinu, síry, vápníku a uhlovodanů. Díky těmto látkám je výborným pomocníkem při nervozitě, stresu, nespavosti a celkovém podráždění. Olej má také příznivé účinky na srdce a cévy. Užívání sezamového oleje je rovněž prospěšné při urologických a gynekologických infekcích.
Doporučené užívání:1 x denně 1 lžička oleje

Dýňový olej

Dýňová semínka jsou největším přírodním zdrojem zinku a železa. Zinek je naprosto nezbytným prvkem pro řádné fungování lidského organismu. Dýňový olej se také používá především v urologii, poněvadž bylo zjištěno, že ovlivňuje svalovinu svěračů a zvyšuje tlak moči, což je výborné například při zvětšené prostatě. Uvádí se také, že užívání tohoto oleje zmírňuje močové a gynekologické infekce, urychluje průběh nemocí i následnou rekonvalescenci.
Doporučené užívání:1 x denně 1 lžička oleje

Zinek vždy jen s vitamínem A!

Zinek vždy užíváme s vitamínem A dohromady, protože se společně dobře přisvojují do organismu. Cenným zdrojem vitamínu A je například rakytník řešetlákový. Rakytník můžeme popíjet ve formě šťávy, doporučená dávka je 1 x denně 1 lžíce.

Lněný olej

Lněné semeno obsahuje fytoestrogeny, rostlinné estrogeny, které se podobají ženským estrogenům, tudíž olej z nich příznivě působí na menstruační cyklus tím, že vyvažuje poměr mezi estrogenem a progesteronem. Dále pomáhá zlepšovat stav děložní sliznice a tím může ovlivnit některé formy neplodnosti. Lněný olej má také velmi příznivé léčebné účinky u mužů. Pomáhá při léčbě mužské neplodnosti a při prostatických problémech.
Doporučené užívání:1 x denně 1 lžičku oleje
 

Vědomé početí a partnerský vztah

Je určitě zcela jasné, že pro vědomé početí je nesmírně důležité, aby byl partnerský vztah láskyplný, funkční a zcela vyléčení od starých zranění, traumat a bloků. Teprve pak si vzájemně můžeme užívat těhotenství a následného příchodu miminka na svět. A nezapomeňme, že rady pro vědomé početí děťátka jsou platné pro oba rodiče – budoucí maminku i tatínka.

Témata: Než otěhotníte, Tělo, Početí, Semeno, Doporučená dávka, Detoxikace, Počet, Dukla, Neloupaná rýže, Aram, DÚK, Pramenitá voda, Čaj, Bylinkový čaj, Dýňový olej, Regenerace, Důležitý krok, Hlíva, Typický projev, Olej, Mandlový olej