Maminka.czPorod

Cítí se být mužem, ale porodil dítě. Transgender pár ukázal odvážné porodní fotky!

redakce 28.  4.  2021
Tohle chtělo velkou dávku odvahy a odhodlání. Yuval Topper Erez z Británie má tři děti. Porod třetího potomka si nechal nafotit a snímky ze zrození malého Tiga teď zveřejnil. Důvody jsou hned dva: Z celého srdce by si přál, aby lidé nenahlíželi na domácí porody a na transgender osoby jako na něco divného nebo nenormálního.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zahoďte stud a veškeré předsudky. Tohle miminko se narodilo z lásky a to je na tom to nejdůležitější. A je jedno, že ho porodila osoba, která se třeba víc než ženou cítí být mužem. Yuval Topper Erez žije v Británii, s partnerem má tři děti (8,5, 6,5 a ročního Tiga). A právě fotky z jeho porodu se rozhodl zveřejnit na svém Facebooku. 

VIDEO: Co nevíte o porodech a těhotenství?

"Bylo to mé čtvrté těhotenství a čekal jsem naše třetí dítě. Bylo opravdu náročné – fyzicky i psychicky. Vždycky se mi líbily porodní fotografie, a tak jsem se rozhodl, že si tento porod nechám nafotit. Že budu mít krásnou vzpomínku, kterou možná ocení i moje dítě," píše na svém facebookovém profilu Yuval.

Porod jste nikdy neviděli tak zblízka! Šokuje vás brácha v porodním bazénku?

Když pak fotografie viděl, rozhodl se, že si je nenechá jen pro sebe. Musí je vidět více lidí, řekl si. A důvod? "Měl jsem hned dva. A oba prezentují něco, co je mému srdci tak blízké a co bych si tak přál – normalizaci domácích porodů a přijetí transgender a nebinárních lidí," vysvětluje. 

Zveřejnit takové fotky nebylo nic jednoduchého. Yuval je nejprve sdílel mezi přáteli, než byl připraven je ukázat veřejně. "Trvalo mi něco přes rok, než jsem byl připraven se o ně podělit se světem. Ale teď je sdílím veřejně," píše a doufá, že třeba inspirují další podobné páry, které nazývá mořskými koníky (mořští koníci jsou totiž výbornými otci a mláďata rodí právě samci  pozn. redakce). 

Porod to byl náročný, ale netrval dlouho. Narodil se za pomoci dvou úžasných porodních asistentek, z nichž jedna Yuvala doprovázela při všech těhotenstvích a prožívala s ním i šestinedělí a i jeden potrat. 

Matka rodila na zahradě, kde si hrály děti. Porod natočila a zveřejnila
"Naše dvě starší děti jsme chtěli přizvat k porodu, ale spaly. Přišly se přivítat s Tigem až krátce po jeho narození," píše Yuval. A na dotaz, jak je s partnerem děti oslovují, nemá problém odpovědět: "Když byly malé, říkaly nám oběma tati, teď nás spíše oslovují jménem," prozradil nám.
 
Zdroje fotografií: FB Yuval Topper Erez
 
 
Témata: Těhotenství, Porod, Vaše příběhy, Od těhotenství k porodu, Domácí porod, transgender, Předsudky, Anglie, Fotka, Pór, Velká Británie, Sever, Facebook, Srdce, Děti