Maminka.czPředškolák

Předvánoční Pečení pro děti s Adélou Gondíkovou a Jitkou Čvančarovou

redakce 2.  12.  2011
Předvánoční Pečení pro děti s Adélou Gondíkovou a Jitkou Čvančarovou
Každou první sobotu v měsíci můžete v Nákupní galerii Myslbek pomáhat prostřednictvím veřejné sbírky Pečení pro děti malým potřebným. Letošní Vánoce půjdou peníze postiženým a nemocným dětem v Česku. Tuto sobotu 3. 12. budete mít možnost přispívat nákupem dobrot pod patronátem moderátorky Adély Gondíkové, která bude na stánku přítomna od 15.00 hod.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mlsejte pro Andělku

Pečení pro děti spočívá v tom, že pekaři, pekárny, dobrovolní spolupracovníci UNICEF i známé osobnosti, pod jejichž patronací se vždy akce konají, upečou sladké či slané dobroty, které si kolemjdoucí mohou koupit za libovolný příspěvek vhozený do kasičky. První prosincovou sobotu bylo na stánek původně avizováno duo ze seriálu Ošklivka Katka. Vzhledem náhlému pracovnímu odjezdu Lumíra Olšovského však nakonec tento termín „napeče“Adéla Gondíková, která na stánek dorazí v 15.00 hodin. Zakoupené pekařské lahůdky vám ještě zesládnou na patře, když si uvědomíte, že jeho koupí podpoříte konkrétní handicapované dítě z ČR. Grémium nadace Dětský mozek totiž už předem odhlasovalo, že vybrané peníze půjdou na osobní asistenci pro sedmiletou Andělku s frontoorbitonazální encelofalokélou (kompletní rozštěp rtu, patra, nosu, čela) a mentální retardací.

Dobré cukroví pro dobrou věc

Pokud byste v předvánočním čase si rádi pořídili dobročinnou vánočku nebo charitativní perníčky, vypravte se do Nákupní galerie Myslbek znovu v sobotu 17. prosince. Kromě vánočních dárků pro celou rodinu tu pod jednou střechou může pořídit i cukroví a zároveň tak přispět nadaci Debra (www.debra-cz.org), která pomáhá dětem postiženým puchýřnatým genetickým onemocněním kůže Epidermolysis bullosa congenita (EB), známým také jako nemoc motýlích křídel. Mlsným jazýčkům bude cukroví od 13.00 hodin prodávat herečka Jitka Čvančarová, kdyby však kvůli svému aktuálně požehnanému stavu náhodou nedorazila, nahradí ji (ve stejnou dobu) herec Karel Dobrý.

Nemusíte se stydět požádat hvězdné patrony o autogram nebo společné foto – vždyť vás s nimi spojuje stejný charitativní zájem! Pokud jste šanci v uplynulé půli roku propásli, neváhejte a vydejte se nakoupit v některou ze dvou výše uvedených nadcházejících sobot (3. 12., 17. 12.). Stánek bude otevřen vždy od 10 do 17 hodin.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje, pečení, Debra, Lumír, Adéla Gondíková, Handicapované dítě, Předvánoční čas, Péče, S Adélou, Pec