Maminka.czPoradna Homeopatie

„Při porodu musíme věřit svému tělu,“ říká homeopatka

Porodní bolest zvládá a prožívá každá žena jinak. Velkou roli zde hraje i psychika, která může samotný proces, nebo jeho vnímání, usnadnit nebo také zhoršit. Jednou z možností, jak zvládnout porodní bolest, může být mimo jiné využití homeopatie.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porodní bolest není obvykle příznakem patologie ani ohrožení. Příčina je somatická, tj. způsobena tahem, tlakem a dilatací tkání.

Velká část žen má ale z bolesti strach, v jejímž důsledku bohužel reaguje „útěkem“.

Ptejte se PhDr. Radky Wilhelmové, PhD. na vše, co vás zajímá o homeopatii

„Sebe si vědomá žena nebojuje s vlastním tělem ani s bolestí. Ideální stádium nastává při přijetí - plynutí s porodem. Pochopení se objeví ve tváři ženy a v jejím chování, což má pozitivní dopad na průběh porodu a na poporodní období.

Porod je vlastně výzva, jak projevit odvahu, odhodlání, překonat strach, paniku a chaos, které bolest (zejména u prvorodiček) vyvolá. Žena se musí snažit s bolestí pracovat. Když žena uvěří ve schopnost svého těla a zcela se procesu porodu odevzdá, projde porodem přirozeně a s pocitem osobního vítězství,“ říká PhDr. Radka Wilhemová, Ph. D., odborná asistentka Katedry porodní asistence Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Témata: Zdraví, Video, Porod, Poradna Homeopatie, Masáže, Homeopatie, Adaptace, Čerstvý vzduch, Home, Chamomilla vulgaris, Velká část, Prožitek, Poslední měsíc, Vylučování, Vibrace, Houpavý pohyb, Život matky, Montana, Poporodní období, Pór, Odborná, Masaryk, Plačtivost, Předporodní příprava, Agresor, Zdraví na Heureka.cz