Maminka.czPředškolák

Při výběru dovolené pro děti se zaměřte na přístup k moři a kvalitu ubytování

Reklama 1.  7.  2016
Léto je tím nejvhodnějším časem na pořádnou rodinnou dovolenou. Do některých lokalit je ovšem lepší zajet na podzim, například do Egypta nebo Turecka. V létě je zde na děti velké horko.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jaký zvolit hotel a na co se zaměřit při vybírání dovolené? Kontrolujte čistotu pláží, čtěte reference o ubytování od bývalých návštěvníků a jeďte do prověřeného ubytovacího zařízení.

Vhodný výběr hotelu je zásadním

Ubytování volte dle jeho polohy, ideálně v blízkosti pláže. Dále se zaměřte na to, zda je označeno jako „vhodné pro rodiny s dětmi“ nebo jako „baby friendly“. Tato „nálepka“ vám garantuje, že zařízení je na ubytování dětí uzpůsobeno. Samozřejmostí musí být dětská postýlka na pokoji a pro větší děti možnost přistýlky. Hotely pro děti provozují dětské kluby s animačním programem, nabízí zvláštní snídaňové a obědové menu. Dětem se servíruje speciální večeře. Při objednávce ubytování vyplníte věk dítěte a dle něj mu bude po celou dobu pobytu připravováno jídlo.

Jaké máte možnosti ubytování

Bydlete dle typu dovolené. Odvážní rodiče se nebojí naložit auto věcmi a s jedním batoletem, předškolákem a psem vyrazit do Chorvatska nebo Bulharska pod stan. Jiní si představují rodinnou dovolenou v hotelu nebo apartmánu. V hotelech volte z možnosti ubytování bez stravy, se snídaní, s polopenzí, plnou penzí nebo s all inclusive stravováním. Apartmány eventualitu stravování nenabízí a předpokládá se, že si jídlo zajistíte sami. Toto ubytování uvítá rodina s dietním omezením (celiakie, alergie na mléčnou bílkovinu).

Kam jet na dovolenou o hlavních prázdninách?

Ve Španělsku, na Kanárských ostrovech, v Itálii, Řecku a Chorvatsku vás potěší dobrá zdravotnická péče, velký počet dětských hřišť nedaleko moře, tobogány a aquaparky pro starší děti a hotely s animačními programy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pro děti je z Kanárských ostrovů nejlepší Fuerteventura, jelikož zde jsou ty nejkrásnější a nejčistší pláže z celých Kanárů. Ostrov je vhodný i pro starší děti, které se vyřádí v aquaparku Baku Fuerteventura, navštíví vrak lodi American Star nebo zoopark. Ve Španělsku se stalo oblíbeným pobřežím Costa Brava, kde je čisté moře s pozvolným vstupem do vody a bílé pláže. Zde se nachází aquapark Water World, kousek od letoviska Lloret de Mar. Na Mallorce děti milují aquapark Aqualand Magaluf a naleznete zde hotely s českými dětskými kluby. Řecko nabízí akční dovolenou pro teenagery na ostrově Rhodos, kde jsou situovány hned dva nejlepší řecké aquaparky Rhodes' Mystery a The Water Park nedaleko letoviska Faliraki. Na poloostrov Chalkidiki jezdí rodiny s malými dětmi, jelikož právě zde jsou ty nejhezčí pláže v celém Řecku.

Nejste si jisti v kramflecích? Objednejte si celý zájezd přes internet.

S cestovní kanceláří máte zařízeno ubytování, služby delegáta a dle vybraného typu zájezdu také dopravu, stravu a zábavu pro děti. Delegát vám bude nápomocen, pokud budete řešit závažný zdravotní problém vašeho dítěte nebo se budete rozhodovat, který z fakultativních výletů je pro děti nejvhodnější. Z nabídek volte speciální zájezdy určené pro rodiny s dětmi. Řada cestovních kanceláří poskytuje rodičům zvýhodněné ceny a děti jsou do určitého věku zdarma nebo za ně zaplatíte výrazně méně. Sledujte nabídky last minute zájezdů nebo first minute dovolené. Jestliže neumíte dobře anglicky a neovládáte ani jazyk domorodců v cílové destinaci, sami s dítětem do zahraničí raději necestujte.

Dětské kluby přináší vašim ratolestem radost

Pro děti od čtyř do dvanácti let jsou určeny dětské kluby ve vybraných hotelech ve Španělsku, Turecku, Tunisku, Egyptě, Řecku a Maroku. Tyto hotely připravují pro děti animační program v českém jazyce, kterému porozumí a mohou si naplno užít dovolenou. Animátoři pečlivě skládají celodenní plán, během něhož děti soutěží, hrají si a učí se novým věcem. Tento typ ubytování je výborný pro rodiče, kteří si chtějí na dovolené odpočinout a zároveň jim záleží na tom, aby jejich dítě získalo nezapomenutelné zážitky a poznalo nové kamarády. Dětské kluby jsou provozu zejména o hlavních prázdninách a ve vybraných destinacích také v červnu a září.

Klepněte pro větší obrázek

Ideální podmínky pro dovolenou v zahraničí s malými dětmi

●     Teplé moře minimálně 25 °C

●     Teplota vzduchu kolem 26 °C (neměla by překračovat 30 °C ve stínu)

●     Pozvolný vstup do moře

●     Čistá písečná pláž

●     Moře bez chaluh a medúz

●     Pláž bez ostrých lastur, kamenů, větví a dalších předmětů, o něž se dítě může snadno poranit

●     Hotel nabízí k jídlu dětské menu

●     V oknech jsou žaluzie nebo rolety, které chrání před sluncem

●     Hotel má minimálně jedno brouzdaliště a mělký bazén

●     Na pokoji funguje klimatizace

●     V cílové destinaci je dobrá lékařská péče

●     Dětská hřiště jsou čistá, bezpečná a opravená

Témata: Děti, Předškolák, Školák