Maminka.czVaše příběhy

Přihlašte se do Sestry roku 2015

Iva Endrychová 23.  12.  2015
Vydavatelství Mladá fronta, divize Medical Services a odborný měsíčník Zdravotnictví a medicína uzavírají 31. prosince 2015 přihlášky do 16. ročníku soutěže Sestra roku. Slavnostní galavečer a předání ocenění Sestra roku 2015 se bude konat ve středu 30. března 2016 v prostorách Hudebního divadla Karlín, Praha.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Aktuální 16. ročník přináší novinky, které zahajují další éru tohoto prestižního ocenění. Vyhlášení výsledků soutěže Sestra roku se bude již podruhé konat v Hudebním divadle Karlín, které je vybaveno špičkovou digitální technologií. Novinkou letošního ročníku je, že se kandidátky mohou přihlásit i elektronicky. Na webu www.sestrarokuzdravi.e15.cz najdou elektronickou přihlášku. Uzávěrka přihlášek je 31. prosince 2015.

Soutěž Sestra roku je tradiční událostí, která je koncipována jako poděkování sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci. Záštitu nad oceněním převzala i letos Mgr. Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Patronaci převzaly: Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy, Ministerstvo zdravotnictví ČR a Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Garantem soutěže je Česká asociace sester.

Ocenění Sestra roku je udělováno ve dvou kategoriích:

  • Sestra v přímé ošetřovatelské péči V této kategorii soutěží sestry vykonávající ošetřovatelskou praxi ve všech typech zdravotnických zařízení nemocniční a ambulantní sféry a všech formách domácí a sociální péče.
  • Sestra v managementu a vzdělávání V této kategorii soutěží sestry, jejichž přínos k rozvoji ošetřovatelské péče v ČR spočívá především v intenzivní vzdělávací, manažerské či vědecko-výzkumné činnosti.

Redakce časopisu Zdravotnictví a medicína uděluje mimořádnou cenu:

  • Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství Držitele této ceny vybírá redakce ze všech došlých přihlášek s cílem ocenit celoživotní práci nominovaného, jež představuje významný kvalitativní přínos rozvoji oboru ošetřovatelství.

Ocenění, pro které hlasuje široká veřejnost:

  • Sestra mého srdce Vítěze této kategorie lze vybírat ze sedmi finalistů všech vyhlašovaných kategorií, které vybrala první odborná porota, a jednoho držitele Čestného ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství, a to prostřednictvím webových stránek www.sestramehosrdce.cz, které budou pro hlasování spuštěny 1. 2. 2016. Každý hlasující může udělit hlas pouze jednomu finalistovi; v případě pochybností se počítá pouze první hlas. Vítězem hlasování se stane ten finalista, který v celkovém součtu získá největší počet hlasů.

Úplné znění pravidel soutěže je k dispozici na www.sestraroku.cz. V případě dotazů pište na adresu sestraroku@mf.cz.

Témata: Vaše příběhy, Široká veřejnost, Primát, Vize, Sociální věc, Adriana, Uzávěrka přihlášek, Redakce časopisu, Počet hlasů, Finalista, Největší počet, Zdravotnický pracovník, Česká asociace, Karlín, Česká asociace sester, Dagmar Havlová, Odborná porota, Rok, Letošní ročník