Přijďte s rodinou oslavit 666 let od založení hradu Kost!

Reklama 20.  7.  2015
Přemýšlíte nad tím, jak letošní léto zabavit o víkendu své ratolesti, či jak jim zpestřit a zpříjemnit právě probíhající prázdniny? V letošním roce uplyne již 666 let od založení hradu Kost hrabětem Benešem z Vartemberka, Přijďte se podívat a oslavit toto výročí poslední červencový víkend od 25 -26.7. 2015 s námi!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A na co se můžete těšit? Hrad Kost ožije nefalšovanou středověkou atmosférou. Čeká na vás bohatý historický program v areálu celého hradu. Nádvoří oživí středověká hudba, pro děti jsou připravena kejklířská a šermířská vystoupení, dospěli, mohou navštívit pravou středověkou krčmu 

Jste zvědaví, jak se žilo za doby pánů z Vartemberka? Pokud ano, budete moci v prostorách hradních paláců nasát atmosféru právě této doby a vrátit se tak v čase o několik set let zpátky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na hradním parkáně si budete moci prohlédnout dobový knihtisk, pro děti je připraven středověký dětský kolotoč a interaktivní divadlo.

Na zahrádce u Biberštejnského paláce můžete zhlédnout ukázky dravého ptactva. V černé kuchyni vám představíme středověké recepty, zažijete ochutnávku netradičních jídel a při troše štěstí přiložíte i ruku k dílu. Vrcholem programu bude příjezd císaře Karla IV., který se přijede podívat na hrad svého hofmistra. Otevírací doba v termínu konání akce je od 9h - 19h, plné vstupné je 200 Kč, zlevněné 100 Kč.

Přijďte se podívat, nudit se s námi  rozhodně nebudete!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

O hradu Kost

Kost je jedním z mála zbývajících středověkých hradů v České republice a je považován za druhý nejvýznamnější. Oblíbená legenda praví, že hrad dostal jméno Kost, protože nebyl dobyt více než jednou, jelikož byl stejně tvrdý jako kost. Původ hradu se datuje do 14. století a stavba byla pravděpodobně započata Benešem z Vartemberka, který nechal postavit dlouhý sál a věž jako obrannou pevnost.

Více informací o hradu Kost najdete na: www.kinskycastles.com/hrad-kost nebo na www.kost-hrad.cz.