Maminka.czGalerie

Princezna Charlotte slaví osmé narozeniny. Miluje pizzu, balet a umí se pěkně vztekat. Podívejte se do galerie na nové fotky

Simona Procházková 2.  5.  2023
Umí být za dámu i pěkně zlobit. Princezna Charlotte, dcera prince Williama a princezny Kate, slaví právě dnes své osmé narozeniny. V plánu je údajně oslava s rodiči a sourozenci a poté rovněž veselé odpoledne plné dovádění s kamarády ze školy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Z roztomilé holčičky roste malá dáma, i když někdy poněkud rozverná a svérázná. S princeznou Charlotte si její rodiče, princezna Kate a princ William, občas opravdu užijí. Svými nápady a náladami dokáže "rozhodit" nejednu oficiální příležitost, neváhá vypláznout jazyk na neodbytné fotografy a dokáže se pěkně vztekat a prosazovat si svou. Právě dnes je jí už osm let.

VIDEO: Jak vypadá královská výchova

Narozeninová oslava prý bude stát za to, přestože již za pár dní čeká královskou rodinu mnohem náročnější a pompéznější akce, a to korunovace Charlottina dědečka – krále Karla III. Maminka Kate údajně ani dnes neporuší svou tradici, při níž každému oslavenci ze svých tří ratolestí vždy vlastnoručně upeče narozeninový dort.

Školačka Charlotte se nebojí žádného dobrodružství, miluje pizzu, kari a ostrá jídla. Má talent na tenis, gymnastiku a tanec a údajně prý šéfuje celé rodině. Nejde o žádnou zakřiknutou dívenku, spíš naopak – spolužáci ve škole jí prý říkají princezna válečnice. Celkem trefná přezdívka.

Víte, že princezna Charlotte je první následnicí, kterou v nároku na britský trůn neodsunou muži? I její mladší bratr Louis (5) je podle zákona o následnictví koruny až za ní. Charlotte je tak čtvrtá v pořadí na trůn za dědečkem Charlesem, tátou Williamem a starším bratrem Georgem (9).

Princ Louis slaví páté narozeniny: Královská rodina ukázala zbrusu nové snímky malého rošťáka

Díky tomu, že velkým koníčkem maminky, vévodkyně Kate, je fotografování, může se široká veřejnost pravidelně na sociálních sítích kochat kouzelnými rodinnými snímky. Jak to malé princezničce, kterou její rodiče často zapojují (ostatně stejně jako její brášky George a Louise) do svých charitativních projektů a dobrovolnických aktivit, sluší, na to se můžete podívat v naší velké fotogalerii.

Témata: Slavní rodiče, Galerie, Slavné maminky, Rodina, Královská rodina, Instagram, slavné děti, monarchie, oslava, princezna, Princ George, Princ William, Vévodkyně Kate, Domácí výuka, narozeniny, Pravnoučata, Princ Philip, Tenis, George, Charlotte, Charlottin, Kate, Dort, Charitativní akce, Gal