Přirozený vývoj, nové předpisy pro dětské autosedačky

Reklama 4.  11.  2014
Přirozený vývoj jde dopředu a každá doba s sebou přináší nové technologie. Neustálé inovace v automobilovém průmyslu přináší na trh kvalitnější a rychlejší automobily. I přeš špičkové vybavení a vzrůstající kvalitu dopravních prostředků však nejde automobilovým nehodám zabránit. Proto jsou tu taková opatření, která jsou součástí základní výbavy automobilu, ale i taková, na které je třeba pamatovat a jejich úkolem je chránit především naše nejmenší spolucestující.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na základě přehodnocení všech aspektů týkajících se dětských zádržných systémů, včetně rizika vymrštění v případě převrácení vozidla, provedla Evropská hospodářská komise OSN několik doplnění stávajícího nařízení R44/04 a nového nařízení R129 pro zádržné systémy platných v Evropě. Tato doplnění znamenají, že všechny modely dětských autosedaček, které byly schváleny po únoru letošního roku (v případě dětských zádržných systémů schválených podle nařízení R44/04) nebo červenci letošního roku (v případě dětských zádržných systémů schválených podle nařízení R129), musí vyhovět novému testu převrácení, který lépe reprodukuje skutečné síly působící při převrácení vozidla při nehodě.

Již desítky let, existuje na trhu značka, jejímž posláním je vytvářet svěží inovativní výrobky a technologie určené ke zvyšování bezpečnosti a pohodlí dětí při cestování. Je to společnost BRITAX RÖMER, která si udržuje vedoucí pozici značky nejvyšší kvality a tvůrce trendů v designu a technologiích. Její technologie jsou mimořádně bezpečné a vždy nad rámec zákonem stanovených požadavků. Výrobky dosahují vynikajících výsledků testů prováděných nezávislými evropskými zkušebnami a simulaci nehod se podrobuje každý výrobek.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Zdroj: Britax Römer

Na základě nového dodatku č. 7  ECE R44/04 nechala společnost  prověřit svou stávající řadu autosedaček s 5-ti bodovým bezpečnostním pásem a všechny prošly s výborným výsledkem.

Plánujete-li zakoupit dětskou autosedačku jakékoli skupiny, ujistěte se, že splňuje všechna současná i nová opatření. V této souvislosti se zavedlo nové logo, které slouží jako ujištění pro spotřebitele, že daná autosedačka byla testována a splňuje i nejnovější podmínky podle posledních platných norem a předpisů.

Česká rodinná společnost Baby Direkt, která již řadu let dováží na náš trh celosvětově známé značky z oblasti dětského sortimentu, je rovněž distributorem i značky BRITAX RÖMER. Její výrobky může jen doporučit, protože jsou pravidelně oceňovány autokluby i spotřebitelskými organizacemi a především samotnými spotřebiteli. Současnou nabídku společnosti Baby Direkt můžete najít na jejích webových stránkách www.babydirekt.eu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Zdroj: Britax Römer