Maminka.czKojenec

Proč jsou některé děti po narození vlasaté a jiné ne? A jaké vlasy budou mít později?

Supermámy.cz 15.  1.  2017
Porodila jste malého plešounka a máte obavy, jestli bude mít dostatek vlasů nebo naopak? Nemusíte se ale znepokojovat, počáteční stav vlasového porostu neříká naprosto nic o tom, kolik vlasů jednou dítě bude mít.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mí první dva synové se narodili plešatí, takže byl dost velký šok, když ten třetí vypadal jako černovlasý hipík s takovým množstvím vlasů, že jsem myslela, že to snad ani není možné. Kromě toho byl chlupatý naprosto všude, na končetinách i trupu.

Dnes? Ti dva první mají vlasů tolik, že by mohli rozdávat, ten třetí je na tom podstatně hůře. Takže, pokud se snad bojíte, že by váš plešounek mohl plešatým zůstat, klid.

Podívejte se na tato vlasatá miminka:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Počáteční stav vlasů nic neznamená

Pravda, někdy se miminko rodičům nezavděčí, buď má vlasů moc, nebo skoro žádné. Nemusíte se ale znepokojovat, počáteční stav vlasového porostu neříká naprosto nic o tom, kolik vlasů jednou dítě bude mít. Faktem je, že někdy vypadají hlavičky novorozených dětí komicky, to když mají sice nějaké ty vlásky, ale mezi nimi prosvítá lysinka podobná té, která zdobí tatínky či dědečky. Pokud vám někdo snad říkal, že tuhle lysinku si miminko vytváří tím, jak hýbe čile hlavičkou v postýlce, nevěřte mu. Ani na tom není nic pravdy.

Více na http://supermamy.maminka.cz/clanek/pro-zeny-super-mamy-materstvi-miminko/442892/proc-se-nektere-deti-rodi-vlasate-a-jine-ne-a-jake-vlasy-jednou-budou-mit.html?utm_source=supermamy.maminka.cz&utm_medium=copy

Pravda, někdy se miminko rodičům nezavděčí, buď má vlasů moc, nebo skoro žádné. Nemusíte se ale znepokojovat, počáteční stav vlasového porostu neříká naprosto nic o tom, kolik vlasů jednou dítě bude mít.

Faktem je, že někdy vypadají hlavičky novorozených dětí komicky, to když mají sice nějaké ty vlásky, ale mezi nimi prosvítá lysinka podobná té, která zdobí tatínky či dědečky.

Pokud vám někdo snad říkal, že tuhle lysinku si miminko vytváří tím, jak hýbe čile hlavičkou v postýlce, nevěřte mu. Ani na tom není nic pravdy.

Lanugo

Naprosto první ochlupení se nazývá lanugo, které začne mizet, ještě když je dítě v bříšku, a to kolem 36. týdne, takže pokud se dítě narodí v termínu, obvykle má na sobě jen malé zbytky.

Předčasně narozené dítě však může tohle lanugo pokrývat tělíčko, končetiny i hlavičku. Miminka narozená v termínu již mají tzv. velusové vlásky, které jsou jemné, obvykle bez pigmentu a dorůstají 2 – 3 cm.

Přečtěte si další zajímavosti týkající se prvních dětských vlásků.

Témata: Děti, Novorozenec, Batole, Kojenec, Miminko, Vlasy, Velký šok, První máj, Narození, Ochlupení, Jak, Narozené dítě, Jake, Vlasová kosmetika na Heureka.cz