Maminka.czPorod

Proč porod bolí? Jaké jsou jednotlivé fáze porodních bolestí?

Erika Pilátová 18.  6.  2018
Zkušenosti s porodem má každá z nás jiné. A každá jinak vnímáme i bolest. Taky pátráte po tom, jak kontrakce bolí? Na rozdíl od jiných tělesných strastí a muk jsou spojené s novým životem a tím získávají zcela jiný rozměr.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porod je nezapomenutelný a více či méně bolestný zážitek. Tak to prostě je. A po roce bychom do toho klidně šly znova, bolest nebolest. I když víme, jaké to bylo, jak jsme trpěly. Jenže ten výsledek stojí za všechny bolesti světa.

Proto vám prozradíme, jaké druhy porodních bolestí existují, abyste byla připravená. Připadá vám, že je to vlastně jedno? Je to zkrátka bolest a žádné rozdíly nejsou? Věřte, že ano. Pokusili jsme se vám je pomocí zkušeností maminek rozlišit.

Proč rodíme vleže? Může za to i král Ludvík XIV., chtěl mít lepší výhled
Témata: Zdraví, Porod, Časopis Maminka, Miminko, Od těhotenství k porodu, Bolest, porodní poloha, Zásadní změna, Nový človíček, Srážlivost krve, Ludvík XIV, Placenta, Zasloužený odpočinek, Pravá chvíle, Zmírnění bolesti, Bránice, Cílová rovinka, Horká voda, Jak, Porodní kanál, Sestup, Budoucí maminka, Fáze, Porodnice, Pór, Zdraví na Heureka.cz