Maminka.czKrálovská rodina

Proč se Meghan nesnaží po porodu rychle zhubnout a je to dobře?

redakce 24.  8.  2019
Nejen celebrity, ale i mnoho „obyčejných“ žen se snaží po porodu co nejrychleji zhubnout. Své nově získané tvary rády ukazují na sociálních sítích, takže často budí dojem, že je normální mít pár týdnů po porodu ploché bříško. Jak to tak ale vypadá, tento trend není nic pro Meghan Markle, manželku prince Harryho.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vévodkyně ze Sussexu se totiž rozhodla jít v dnešní době proti proudu a my jí za to děkujeme. Nebojí se totiž ukázat, že mít pár kilo navíc i několik měsíců po porodu je naprosto normální a není to nic, za co by se měly novopečené mámy stydět.

Od porodu svého syna Archieho, který se narodil začátkem května letošního roku, se Meghan ukázala na veřejnosti již několikrát. Z fotek je patrné, že si mateřství užívá a to, že jí zůstalo pár kil od porodu, neřeší. Jenže jak už to bývá, tak se ani v tomto případě nevyhnula srovnání se svou švagrovou Kate, manželkou prince Williama. Ta má za sebou už tři porody a na veřejnosti se vždy ukázala pár hodin po porodu dokonale nalíčená s malinkým bříškem, až by jeden řekl, že snad ani nerodila. Už pár týdnů po porodu navíc Kate byla opět jako proutek, takže si bez problémů mohla po skončení šestinedělí dovolit obléct obepnuté šaty. Není proto divu, že část veřejnosti by byla ráda, aby se v takovém duchu prezentovala i manželka prince Harryho.

Když se totiž Meghan objevila na premiéře filmu Lví král v černých obepnutých šatech, řada lidí jí začala kritizovat, že by vzhledem ke své postavě měla volit volnější střih, aby zakryla přebytečná kila. Naštěstí se našlo i mnoho fanoušků, kteří ji naopak podpořili a poděkovali za pozitivní poselství, které svým chováním šíří. Řekli, že právě tím, že se nesnaží své poporodní tělo maskovat, ale ukazuje ho takové, jaké je doopravdy, inspiruje ostatní ženy, aby neměly výčitky, že se jim po porodu nedaří hned zhubnout.

Meghan a Kate ukázaly na pólu děti. Nejmladší Archie spal u maminky v náručí

Expertka na královskou rodinu Katie Nicholl v rozhovoru potom uvedla, že Meghan začíná s cvičením velmi pozvolna a nikam nespěchá, protože si užívá svého syna.

My zase oceňujeme, že Meghan ukazuje, jak vypadá opravdové ženské tělo po porodu. Věříme, že právě tohle je skvělou inspirací pro ostatní ženy, aby se hned po porodu "nehonily" za dokonalými křivkami.

A jaký je váš názor? Myslíte si, že by se žena měla po porodu snažit brzy zhubnout, nebo je lepší odpočívat a s hubnutím začínat pozvolna? Rádi si přečteme váš názor.

Témata: Porod, Královská rodina, Expertka, Meg, Harry, Pár kilo, Křivka, Archie, Lví král, Proud, Princ, Kate, Přebytečná kila, Meghan, Meghan Markl, Bříško, Sussex, Nesnáz, Pár, Manželka, Pór, William, Manželka prince