Maminka.czSport

Projekt "Díky za VZPruhu" inspiruje děti k pohybu

Dita Mrázková 13.  7.  2021
Více než rok jsme byli paralyzovaní celosvětovou pandemií Covidu-19. Loni v březnu ze dne na den se zavřely školy, obchody, sportovní centra nebo plavecké bazény. A děti přišly o pohyb, kroužky a sportovní vyžití. Proto přišla pojišťovna VZP s projektem, který může děti inspirovat k pohybovým aktivitám.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na webu dikyzavzpruhu.cz najdete plno zábavných cvičení a rozhovorů s trenéry dětí.
Už před vypuknutím epidemie se děti málo hýbaly a nadváhou či obezitou trpělo téměř
30 % z nich. Smutnou skutečností je, že každé sedmé dítě sportovalo jen při školním tělocviku, a pandemie tomu ještě uškodila. A to je nutné změnit.
Všeobecná zdravotní pojišťovna se proto spojila s projektem Díky, trenére, který má velký respekt ve sportovním prostředí. Má za cíl ocenit ty trenéry, kteří přivedou ke sportu co nejvíce dětí a zároveň z nich vychovávají nejenom dobré sportovce, ale i dobré lidi. Proto se trenéři spolu s VZP snaží najít nové cesty, jak dětem dopřát dostatek pohybu v této nelehké době.

VIDEO: Balet není jen pro holky




Rak, medvěd a hry v přírodě

Jak se pohybuje medvěd, rak nebo třeba opice? Nebo co všechno je možné dělat v přírodě, jaké zábavné hry pro děti při procházce připravit? Tohle všechno najdete na webu dikyzavzpruhu.cz, který je plný sportovních výzev pro děti, informací o pohybových aktivitách a inspirativních příběhů.
„Každý týden se zapojí jeden trenér, který ve videopříspěvku ukáže pohybovou výzvu. Tu si poté budou moct děti vyzkoušet třeba i s celou rodinou. Až si vše natrénují, mohou svůj pokus natočit a video nahrát do komentářů na našich sociálních sítích,“ popisuje fungování sportovních výzev náměstek ředitele VZP ČR pro služby klientům Ivan Duškov a dodává: „Počet zaslaných videí není omezen. Pokud nám děti zašlou videa, jak se ve cviku zlepšují, udělají nejen něco pro své zdraví, ale zvýší tím i pravděpodobnost, že budou vylosovány a odnesou si zajímavou odměnu.“ Svá videa, která se rozhodnete zveřejnit na Facebooku či na Instagramu, nezapomeňte označit hastagem #dikyzavzpruhu.


Kromě těchto výzev budou na webu zveřejňovány soutěže o hodnotnější ceny, podcasty a blogy věnované sportu, prevenci a různým společenským tématům, která se sportu mohou týkat vzdáleně jen naoko.
Navštivte web dikyzavzpruhu.cz, sportujte a buďte zdravější a šťastnější.
To za to přece stojí. Tak hurá do toho, protože každý pohyb se počítá!

Děti bez sportu: Proč je stát odepsal a jaké to bude mít následky?
Tři děti, to je šrumec. Nejlepší je zabavit je sportem, říká Jan Smetana
Sporty, které děti baví: In-line bruslení je IN!
Témata: Děti, Předškolák, Školák, Instagram, Sport, Cvičení, Pohyb, projekt, VZP, pandemie, Dík, Facebook, Trenér, Rej, Česká republika, Plavecký bazén, Covid, Dostatek pohybu, Vzpruha, Sport na Heureka.cz