Maminka.czSlavní rodiče

Radka Kocurová: Narození Tomáška nepovažujeme za samozřejmost, ale dar

Klára Kotábová 22.  12.  2013
Radka Kocurová: Narození Tomáška nepovažujeme za samozřejmost, ale dar
Realizaci fotografií, které si právě prohlížíte, jsem s Radkou Kocurovou domlouvala velice dlouho. Se svým partnerem, fotbalistou Tomášem Rosickým, si úzkostlivě chrání soukromí. V případě našeho časopisu ale Radka udělala výjimku a podělila se s námi o svou mateřskou radost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A o čem jsme si s bývalou modelkou, dnes mámou na plný úvazek, povídaly? Čtěte dál...

* Jak se máte?

Jsem šťastná tak, že se to slovy nedá popsat, vždyť mám Tomáška.

* Myslíte si, že se dá štěstí změřit?

(smích) To naše ano. Při narození mělo 49 cm a vážilo 2830 g.

* Těšila jste se na něj?

Jistě, velice! Musím však podotknout, že s partnerem jeho narození nepovažujeme za samozřejmost, ale za obrovský dar, který nám byl dán, a podle toho k němu přistupujeme. S láskou a pokorou.

* Blíží se Vánoce. Jak jste je trávila jako malá?

Rodiče mně a bratrovi dokázali připravit radostné a nezapomenutelné vánoční svátky. Štědrý den u nás vypadal zhruba následovně: Společně jsme strojili stromeček a poslouchali koledy. Do vany jsem chodila průběžně pozorovat kapra, který byl pak nemilosrdně zabit. Nikdy jsem ho nejedla, protože se mezi námi stihlo vytvořit přátelské pouto. Maminka připravovala štědrovečerní večeři, se kterou jsem jí ráda pomáhala.

Jíst jsme začali, až když vyšla první hvězda na nebi. Vždy jsme měli u stolu nachystaný jeden talíř navíc pro nečekaného hosta. Tatínek pak rozsvítil prskavky na stromečku a začalo se jásat nad dárky. Postupně dorazil zbytek naší velké rodiny, abychom mohli tak slavnostní a vzácný čas trávit pospolu.

* A jaké budou Vánoce letos?

Úplně jiné než ty předešlé. Budeme je poprvé trávit s Tomáškem.

* Jaký styl výchovy je vám sympatický? Autoritativní, nebo láskyplný?

Určit si, jaký je ten správný, musí každý sám a je to vždy náročná a zodpovědná práce. Podle mě je důležité řídit se srdcem. Prostě své dítě milovat, dávat mu lásku, mít mezi sebou vzájemný respekt, být k sobě otevření a důvěřovat si.

* Máte nějaký oblíbený citát o rodičovství?

„Když jsou děti malé, dejte jim pevné kořeny. Když jsou velké, dejte jim křídla.“ Pochází z Bible a je v něm obsaženo vše.

* Jste s partnerem známí tím, že rozhovory nedáváte…

Poskytujeme takové rozhovory, které se týkají naší práce. Náš osobní život považujeme za ryze privátní záležitost, která patří jen nám, našim nejbližším a přátelům.

* Vyhrála jste třetí místo v soutěži Miss v roce 2002 a vůbec jste se od té doby nezměnila… Jak to děláte?

Děkuji za kompliment, ale myslím, že to není tak úplně pravda. Je to už jedenáct let a během tak dlouhé doby se změní každý.

* Jak na své úspěchy (Miss, oblíbená TV rosnička) vzpomínáte?

Jako na krásné etapy svého života.

* Co byste popřála našim čtenářkám k Vánocům?

Aby měly klidné vánoční svátky plné radosti a lásky a ať se jim splní vše, po čem touží jejich srdce!

Témata: Slavní rodiče, Časopis Maminka, Sam, Tomáš, Dar, Vzácný čas, První hvězda, Vzájemný respekt, Samozřejmost, Obrovský dar, Tomáška, Kompliment, Bible, Řád, Narození