Radka: „Partner je o 19 let starší. A lidi nám to dávaj sežrat“

Tereez 13. 5. 2013 23:38
Milá Radko, opravdu v tom cítíš až takový problém? A proč? Vědělas, že je starší, tušilas, že si ho budou plést s dědečkem? No tak je to tady a je třeba to brát s nadhledem. Podobných historek je plno, představ si, že jedné známé s dcerkou se jí stalo, že jí na dovolené jistá dáma zeptala: "Jste tu s vnukem, že?". Je to podbné, jako kdyby brýlatý člověk řešil, že mu okolí říká "slepejš", nebo jako by se nějaká baculka neustálne trália, že jí někdo řekl, že je kus ženské, popř., že někdo opět omdléval, že zmacatěla... A co mají říkat plašouni, těm se zase lidé smějí, že jsou plešouni!!! Prostě si nekazte život a manželství malichernostmi...lidi, na kterých Ti záleží se nepletou, ti vědí, jak to je a na ostatní se dívej s nadhledem, za zničené manželství to opravdu nestojí!
14. 5. 2013 04:42
Lidi sou holt takoví, že si musí najít nějakou "obět" , do které budou vyrypovat, že je někdo takový a makový, a věkový rozdíl, a já nevím co ještě. KDyby si radši každý zametl před svým vlastním prahem . Hodit takové řeči za hlavu a hotovo.......pokud to ve vztahu funguje, rodina funguje, přátelé (ti dobří) fungují...tak ti ostatní si můžou trhnout kopytem
helmar 27. 5. 2013 15:02
Jak už bylo řečeno, chce brát chování okolí s nadhledem. Rozhodla ses, jak ses rozhodla a byla to tvá volba. Tak si za ni stůj a nezlob se ani na manžela ani na sebe! Proč se hádat? Chce to koukat se všem zpříma do očí a s úsměvem věc uvést na pravou míru. Vím o čem mluvím. Před 37 lety jsem si brala rozvedeného chlapa, který byl starší o 31 let! Máme spolu 2 dcery a jak říkáš "ty pohledy i řeči" byly, jsou a budou. A představ si, že můj první muž zemřel a pak přišel pro změnu chlap o 10 let mladší! No a co, byla to moje volba. Jsme spolu 27 let a holky mu samy začaly říkat tati. Takže na věku vůbec nezáleží!! Hlavní je vzájemná komunikace, tolerance a humor ten taky nesmí chybět a v mnohém pomůže. Zkus i pro tebe "ty hloupé řeči" nepovažovat za vážné, ale obrátit to v legraci. Pochopí to určitě i tvoji chlapi. Přeji ti úsměv na tváři a pohodové dny. H.
3