Maminka.czFejeton otce

Rapper Kali: Narození dcery? Bál jsem se zodpovědnosti. Zbytečně!

Michaela Láchová 26.  11.  2019
Slovenský rapper Koloman Magyary, známý jako Kali (36), letos usedl jako porotce soutěže The Voice Česko Slovensko, kde ukázal i svou křehčí stránku v podobě slz dojetí. K nim měl ovšem i další důvod než „jen“ talentované svěřence, a to narození dcerky Nelly.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Právě kvůli porotcování v soutěži a pendlování mezi Prahou a Bratislavou, kde se svou rodinou žije, Kali málem nestihl porod prvorozené dcerky. Nakonec ale o nejdůležitější okamžiky a první momenty s novorozenou holčičkou nepřišel…

Co přinesla prvorozená dcerka do života na první pohled drsného rappera?

Život se mi otočil o sto osmdesát stupňů, samozřejmě v dobrém. Dostal nový impulz a dá se říct, že díky naší holčičce den ani nemůže být špatný. Jsem moc šťastný.

Překvapilo vás něco na nové roli táty?

Možná jen to, že to s Aličkou (přítelkyně Kaliho Alice, pozn. red.) zvládáme lépe, než jsme čekali. Bál jsem se zodpovědnosti a toho, jestli malé dokážu dát to, co potřebuje. Ale když člověk miluje, jde všechno tak nějak samo.

 

Pro svou holčičku si přeju hlavně zdraví. O ostatní se postarám já!

 

Byl jste u porodu? Jak na něj vzpomínáte?

Porod jsem nakonec stihl a jsem za to šťastný. V podstatě probíhal naprosto hladce, personál nemocnice v Ružinově byl velmi příjemný, stejně jako náš porodník. Měli jsme s sebou i dulu, která Aličce pomáhala před porodem i během něj, radila jí, jak dýchat, a byla i velkou psychickou oporou. No a já jsem se na jedné straně bál, aby bylo všechno o. k., na druhé jsem byl šťastný. Všechno ale dopadlo dobře, bez komplikací, a pocit, když jsem malinkou uviděl poprvé v životě, jde jen těžko popsat slovy. Nádhera.

Věděli jste s partnerkou, že čekáte holčičku, nebo to bylo překvapení?

Věděli jsme, že to bude děvčátko.

Po narození syna se můj obdiv k Táně prohloubil, říká Vojtěch Dyk


A kdo měl hlavní slovo při výběru jména?

Já jsem chtěl, aby se jmenovala po mojí mámě, ale samozřejmě jsem se nejprve zeptal na názor Aličky. I jí se to líbilo, takže to bylo oboustranné. Má jméno zkrácené – maminka byla Kornélie, dcera se jmenuje Nelly.

Krásné jméno… Zapojujete se do péče o malou?

Ano, v podstatě dělám všechno. Přebaluju, koupu, krmím.

Umíte si představit, že byste zůstal doma na rodičovské?

Když ještě nebyla na světě, neuměl jsem si to představit, teď už ano. V podstatě na mateřské tak trošku jsem, když nepočítám víkendové koncerty. Koncertuju pravidelně každý víkend, někdy i v týdnu, do toho pracuju na novém projektu. Přes týden jsem ale stále s rodinkou.

Mluvili jste s Alicí o tom, kolik byste si přáli mít dětí?

Momentálně jsem vděčný za jedno zdravé. Možná ještě na jedno bych si troufl tak za rok, ale uvidíme. Budeme stavět dům, do toho je pořád spousta práce, a hlavně je tady Nelly, které chceme věnovat všechen volný čas. Takže momentálně jsem zaměstnaný dost.

Co byste si pro svou holčičku ze všeho nejvíc do budoucna přál?

Zdraví, zdraví, zdraví, zdraví… O ostatní se postarám já.

Aleš Háma: Nerad kluky trestám a řvu na ně. Manželka je přísnější
Témata: Slavní tatínci, Rozhovor, Otec, Fejeton otce, Dcery, rapper, Holčička, Narození dcery, Aličkou, Nella, Kali, Výběr jména, Dcerka, Narození, Zodpovědnost, Aličky