Maminka.czŠkolák

Reborn panenky: Neuvěřitelné podoby (fotogalerie)

LH 11.  11.  2012
Reborn panenky: Neuvěřitelné podoby (fotogalerie)
Obyvatelka města Newquay ve Velké Británie se pyšní neobvyklou zálibou. 56letá Yvonne Walton našla zalíbení ve výrobě takzvaných „Reborn“ panenek. Tyto oživlé panenky mají po celém světě miliony nadšených fanoušků, byť se jedná o lehce kontroverzní záležitost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Realisticky vyvedené podoby panenek, které jsou na první pohled od skutečných nemluvňat k nerozeznání, okouzlují sběratelé, ale také ženy, které přišly o své děti nebo mají problémy s početím. Jakkoliv se to může zdát podivné, náhradní novorozeňata jim vcelku úspěšně pomáhají vyrovnat se s těžkou životní situací.

Pořídit si takový přírůstek do rodiny ovšem není levná záležitost. Ceny se pohybují od desítek tisíc až po několik set. Částka se odvíjí od kvality. Nejdokonalejší kopie potom majitele vyjde majitele přibližně na stejnou sumu jako menší auto. Výroba těch nejlepších kousků zabere jejím tvůrcům i několik měsíců. Precizní práce je vyvedená do nejmenších detailů jako jsou pihy nebo drobné žilky ve tváři, vlásky nalepují jeden po druhém. Každý výtvor je originál. Přiděluje se jim dokonce jméno a datum "narození".

Co říkáte, líbilo by se vám mít jednu z panenek doma? (Hlasujte v anketě)

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Novorozenec, Předškolák, Školák, Batole, Kojenec, Naše tipy, Panenky, Datum narození, Pán, Nerozeznání, Levná záležitost, Foto, Fotogalerie, Panenky na Heureka.cz