[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s kamarádkou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Čokoládový fondán s borůvkovým coulis a jablkem zní možná jako dezert z vyhlášené restaurace, ovšem není problém si ho dopřát i u vás doma. Máte-li chuť vyzkoušet další z neotřelých receptů tohoto kreativního šéfkuchaře? Celé menu najdete ZDE.
Suroviny:
Fondán:
Coulis:
Postup:
Začněte s přípravou coulis. Borůvky a cukr v hrnci přiveďte k varu. Pak rozmixujte. Jakmile začne být hmota hustá, omáčku přelijte.
Předehřejte troubu na 200 °C. Vytřete máslem malé pečicí nádoby nebo porcelánové ramekiny. V robotově pracovní míse nechte pomocí funkce ohřívání povolit máslo a čokoládu. Posléze nasaďte balónovou metlu a přisypte cukr. Šlehejte na střední rychlost, přidejte vejce a nechte šlehat 2 minuty. Pak přisypejte hladkou mouku. Směs rozdělte do 4 pečicích nádob a pečte 8 minut. Jablka pak nakrájejte na tenké hranolky a vaši sladkou odměnu jimi ozdobte.
VIDEO: Podívejte se, jaké dobroty si pro vás šéfkuchař Daniel Holán nachystal