Maminka.czRecepty

RECEPT: Dokonalá sněhová roláda s jahodami. Známe recept na těsto lehké jako obláček

redakce 24.  4.  2022
Dokonale lehká, mandličkami sypaná a jahodami provoněná! Taková je sněhová roláda, kterou si můžete připravit podle našeho receptu. Pokud se vám na ni už teď sbíhají sliny, máme dobrou zprávu – je také raz dva hotová.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

  • 250 g moučkového cukru
  • 4 bílky
  • 45 g nakrájených mandlí

Krém

  • 250 g jahod rozkrájených na čtvrtky
  • 300 ml šlehačky
  • plech o rozměrech 23 x 33 cm

Postup:

Plech na roládu vyložíme pečicím papírem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý. Sníh rozetřeme na pečicí papír. Posypeme nakrájenými mandlemi. Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10 minut dozlatova.

Zmírníme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek. Plech vyjmeme z trouby, z korpusu odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout. Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ušlehanou šlehačkou a jahodami. Opět srolujeme nebo spojíme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky.

Před podáváním roládu lehce pocukrujeme. Nejde-li plát přehnout nebo stočit, rozdělíme ho na polovinu, potřeme náplní – získáme tak řezy.

Tento recept pro vás připravil web recepty.cz

Témata: Recepty, Výživa a stravování, jídlo, Vaření, Cukr, Vaření pro rodinu, Těsto, Mandle, Roláda, Jahody, Papír, Obláček, Pečení, Recept, Sníh