[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
Krém
Postup:
Plech na roládu vyložíme pečicím papírem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý. Sníh rozetřeme na pečicí papír. Posypeme nakrájenými mandlemi. Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10 minut dozlatova.
Zmírníme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek. Plech vyjmeme z trouby, z korpusu odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout. Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ušlehanou šlehačkou a jahodami. Opět srolujeme nebo spojíme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky.
Před podáváním roládu lehce pocukrujeme. Nejde-li plát přehnout nebo stočit, rozdělíme ho na polovinu, potřeme náplní – získáme tak řezy.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz