[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Sekaná je přesně tím jídlem, na které má každá rodina svůj osvědčený recept. Jedni milují, když jsou v ní cítit kousky mletého masa, jiní směs připravují z mixovaného pyré. Ovšem jedno je jasné – tato majoránkou vonící dobrota chutná naprosto všem.
Suroviny:
Postup:
Vepřový bok a hovězí maso očistíme, nakrájíme na větší kousky a na masovém strojku umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli s česnekem oloupeme a spolu s petrželkou nasekáme nadrobno.
Vejce rozklepneme do misky, jeden bílek si necháme stranou. Do mísy s namletým masem přidáme zvlhčené rohlíky, jedno vejce, žloutek, cibuli, česnek a petrželku. Vše osolíme, okořeníme mletým pepřem a majoránkou, zahustíme strouhankou a propracujeme.
Z připravené masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama šišky, vložíme je do pekáčku a potřeme zbylým bílkem. Nakonec je podlijeme trochou vody a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme asi 50 minut. Sekanou podáváme s chlebem či bramborami.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz